V Plzni zažívají po hektickém období novou situaci. Mohou se v klidu připravit na zápas se Spartou

Loni na jaře hazardovali se svým náskokem, ale teď naopak ztrátu zkoušejí dohánět. Fotbalisté mistrovské Plzně mají za sebou hektické a v lize také vydařené období, které zakončili těsnou výhrou nad Jabloncem. Minimálně na den se v tabulce dotáhli na vedoucí Slavii. A taky se těší na trochu klidnější období.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzenští fotbalisté slaví jediný gól zápasu - přesnou trefu Romana Procházky

Plzenští fotbalisté slaví jediný gól zápasu - přesnou trefu Romana Procházky | Zdroj: ČTK

„Hráči dostali po měsíci a půl dva dny volno,“ říkal na tiskové konferenci po zápase s Jabloncem trenér Západočechů Pavel Vrba.

Odpočinek nebo volno fotbalisté Plzně ani trenér Pavel Vrba v uplynulých týdnech skoro ani neznali, kromě domácí ligy bojovali i v té Evropské, za 22 dní odehráli šest zápasů, a až teď aspoň na chvíli vysadí.

Plzeň porazila Jablonec a dotáhla se na Slavii. Vyhrála i Sparta a na jaře je stále stoprocentní

Číst článek

„Bylo to hodně náročné. Myslím si, že tohle je ten zápas, který by nás mohl uklidnit a dostat do ještě větší pohody. Nebudu se bavit o pohárovém utkání v Záhřebu, kde byl Záhřeb prostě lepší a zaslouženě postoupil. V lize ale – když se podíváte – tak jsme ze čtyř kol uhráli deset bodů, což si myslím, že není úplně špatná bilance,“ hodnotil po zápase trenér Vrba.

Remizovali jsme jen s mužstvem, které ještě neprohrálo, takže z mého pohledu nám vstup do jara vyšel. Když jsme loni na jaře nebodovali, tak jsme byli kritizováni, takže teď chceme spíše body,“ srovnával Vrba.

V začátku loňské jarní části jeho svěřenci několikrát zaváhali, až skoro přišli o velký náskok, zatímco v aktuálním období fotbalisté Plzně v lize nezískali všechny tři body jen v jediném utkání v Boleslavi. Jinak vítězí, a tím stále vyvíjejí tlak na vedoucí tým soutěže pražskou Slavii.

Více odpočinku a klidu

Ale že byly uplynulé týdny fyzicky a možná hlavně psychicky hodně náročné, přiznává i Roman Procházka. Záložník, který rozhodl o poslední výhře nad Jabloncem: „Velmi náročné, těžké zápasy, hodně cestování…“

Plzeňský tým teď zažije nové, o poznání klidnější období. Po vyřazení z Evropské ligy přišlo částečně už po pondělní dohrávce s Opavou, naplno teď, po vítězném duelu s Jabloncem, po kterém bude mít úřadující šampion úplně poprvé v letošním roce celý týden na přípravu před dalším soutěžním zápasem.

„Trošku si oddychneme a budeme mít týden na přípravu před dalším zápasem, což jsme neměli už opravdu dlouho. Bude čas i něco si nacvičit, natrénovat, co jsme možná před těmito zápasy nemohli,“ popisuje záložník Roman Procházka náplň dalších dní před důležitým sobotním zápasem na Spartě.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme