Plzeň ve fotbalové nadstavbě potupila Spartu čtyřmi góly, slávistické oslavy se odkládají

Fotbalisté Viktorie Plzeň si drží naděje na titul. Ve třetím kole nadstavby obhajující mistři porazili Spartu jednoznačně 4:0 a stáhli náskok Slavie na 2 body. Sešívaní ale mají večerní zápas s Jabloncem k dobru.

Plzeň (Aktualizováno: 19:47 15. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň ve třetím kole nadstavby zostudila Spartu

Plzeň ve třetím kole nadstavby zostudila Spartu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Viktoria udržela naději na obhajobu mistrovského titulu, v neúplné tabulce ztrácí dva body na vedoucí Slavii, která od 20 hodin hostí Jablonec. Plzeňští fotbalisté připravili Pražanům nejtěžší porážku v samostatné lize. 

Slavia – Jablonec 2:1. Sešívaní jsou krok od titulu, o vítězství rozhodl Souček

Číst článek

Svěřenci Pavla Vrby si definitivně zajistili konečné druhé místo, na třetí Spartu si vypracovali jedenáctibodový náskok. Už v prvním poločase skórovali Tomáš Hořava a Jan Kovařík, jenž se prosadil i po změně stran. Čtvrtou branku vstřelil Jan Kopic. Letenští po sérii tří výher pod koučem Michalem Horňákem poprvé zaváhali.

Plzeňský obránce Brabec poprvé hrál proti mateřskému klubu. Krajní záložník Kayamba netradičně figuroval na pozici podhrotového hráče. Uzdravený středopolař Kolář se poprvé od října objevil na lavičce Viktorie.

Hostující záložník Kanga, který byl pro minulý zápas s Libercem suspendován kvůli porušení týmového kodexu, začal mezi náhradníky. Poprvé od března dostal v obraně Sparty šanci dvacetiletý stoper Plechatý, jeho šestnáctiletý spoluhráč Hložek nastoupil na hrotu útoku.

Do první velké šance se dostali v desáté minutě domácí. Kovařík dlouhým nákopem vyslal do úniku Kayambu, který však tváří v tváří Hečovi neuspěl a trefil jen sparťanského brankáře.

Plzeňští stupňovali tlak a ve 23. minutě otevřeli skóre z rohového kopu. Kovaříkův centr Beauguel prodloužil před branku, kde se nadvakrát prosadil nepokrytý Hořava. Sparta inkasovala poprvé od nástupu kouče Horňáka, její série neprůstřelnosti trvala 328 minut.

Pražané se téměř k ničemu nedostali a dvě minuty před pauzou znovu inkasovali po dalším zaváhání obrany. Kopic z pravé strany poslal míč přes celé pokutové území a volný Kovařík snadno překonal Heču.

Sparta předvádí další pohárový výkon. Fakt je mi líto, že klub nevysvobodil Hložka a nepustil ho nedávno na ME17, jasně, je to dospělý fotbal, mohl mu dát víc, ale toto. .... A třeba by s ním i mladý naroďák došel dál.

18:57 – 15. 05. 2019

1 13

Sparta do druhé půle nasadila Kangu i Čiviče a vytvořila si první větší příležitost, když Karlssonovu povedenou ranou protáhnul gólmana Hrušku.

Pak ale opět převzali iniciativu domácí. V 59. minutě Hrošovský vyslal po křídle Kovaříka a ten po zemi obstřelil hodně vyběhnutého Heču. Za další dvě minuty si Kopic vyměnil míč s Beauguelem a zblízka přidal čtvrtý gól.

Pátému zamezil Heča, který Kopice v další velké příležitosti vychytal. Sparťanský brankář ještě před koncem zneškodnil pokus Hrošovského po individuální akci. Plzeňský tým doma se Spartou v nejvyšší soutěži neprohrál poosmé za sebou a rivalovi vrátil březnový debakl 0:4 z Letné.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 4:0 (2:0)
Branky: 43. a 59. Kovařík, 23. Hořava, 61. Kopic. Rozhodčí: Marek - Blažej, Vlček - Adam (video). ŽK: Hejda (Plzeň). Diváci: 8842.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme