Sparta prohrála v Plzni a přišla o vítěznou sérii. Domácí před zápasem uctili památku Čišovského

Osmkrát za sebou dokázali fotbalisté Sparty vyhrát soutěžní utkání, podeváté už ale narazili. V Plzni nestačili svěřenci trenéra Václava Kotala na domácí Viktorii, které podlehli po gólech Tomáše Chorého a Ondřeje Mihálika 1:2. Jediný gól Sparty dal v závěru v přesilovce David Moberg Karlsson. Před zápasem hráči i fanoušci uctili památku zesnulého bývalého plzeňského obránce Mariána Čišovského, který v neděli podlehl nemoci ALS.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Václav Drchal (vlevo) v souboji s plzeňským Janem Kovaříkem.

Sparťan Václav Drchal (vlevo) v souboji s plzeňským Janem Kovaříkem. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Pražané, které čeká ve středu finále poháru proti Liberci, nastoupili v Plzni v hodně pozměněné sestavě, ve které chyběla řada opor včetně dvou nejlepších sparťanských střelců Guélora Kangy a Libora Kozáka. Prostor naopak dostali mladíci Adam Karabec nebo třeba Václav Drchal.

Plzeňští zase uctili památku bývalého spoluhráče Mariána Čišovského, který v neděli ve 40 letech podlehl nemoci ALS, a všichni nesli na zádech jeho jméno. Před úvodním hvizdem navíc zněla plzeňským stadionem minuta potlesku.

Lepší vstup do utkání se povedl Spartě, která navzdory kombinované sestavě domácí tým přehrávala. V 15. minutě mohli jít hosté dokonce do vedení, střelu Bořka Dočkala ale zastavilo břevno.

Pak se ale Viktoria probrala a několikrát sparťanskou obranu prověřila, jenže pokus Ondřeje Mihálika skončil nad brankou a o chvíli později zase Tomáš Hořava ani Joel Kayamba sami před brankářem nepotrestali špatnou rozehrávku Adama Karabce.

Fotbalovou Plzeň zahalil smutek. Zemřel Marián Čišovský, podlehl dlouhodobé zákeřné nemoci

Číst článek

Skóre se měnilo až po přestávce, když si v 56. minutě Tomáš Chorý naskočil na rohový kop a poslal Plzeň do vedení. Hned vzápětí mohl zvýšit aktivní Mihálik, s jeho střelou na zadní tyč si ale poradil gólman Florin Nita.

O chvíli později už svítilo na stadionu skóre 2:0 po trefě Mihálika, který využil střílené přihrávky parťáka Chorého. Pár minut před koncem pak ještě zkomplikoval Viktorii situaci Jan Kopic, který se nechal zbytečně vyloučit za zákrok na Andrease Vindheima.

A hosté nabídnutou šanci využili, když se v samém závěru zápasu trefil David Moberg Karlsson. Víc už ale Sparta nestihla a prohrála v Plzni 1:2.

Pražané tak ještě nemají jisté třetí místo, před čtvrtým Libercem mají dvě kola před koncem náskok pěti bodů. Plzeň měla už před nedělním utkáním jisté druhé místo.

Minuta ticha za Mariána! ❤️💙
Navždy v našich srdcích.

#fcvp #PLZSPA

16:33 – 28. 06. 2020

3 76

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 56. Chorý, 65. Mihálik - 88. Moberg Karlsson. Rozhodčí: Orel - Hájek, Novák - Pechanec (video). ŽK: Kayamba - Drchal, Vindheim. ČK: 85. Kopic (Plzeň). Diváci: 2925 (limit 5000 osob na stadionu).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme