Viktoria Plzeň chce odvrátit vyřazení z Evropské ligy, na Sporting ztrácí dva góly

Fotbalisté Plzně budou ve čtvrtek na svém stadionu odvracet vyřazení z Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby v odvetě osmifinále se Sportingem Lisabon zkusí dotáhnout ztrátu 0:2 a zabojovat o premiérový postup mezi nejlepší osmičku soutěže. Viktorii může povzbudit stoprocentní domácí bilance v tomto ročníku EL.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík

Michael Krmenčík | Foto: Rafael Marchante | Zdroj: Reuters

ONLINE Viktoria Plzeň - Sporting Lisabon sledujte zde.

Portugalský favorit minulý týden v Lisabonu potrestal plzeňské ztráty míčů ve středu pole a ze dvou protiútoků skóroval Fredy Montero. Dalším gólům zabránil brankář Aleš Hruška, kterého v první půli také zachránilo břevno. Největší šanci Plzně v závěru neproměnil Michael Krmenčík.

ONLINE: Viktoria Plzeň - Sporting Lisabon

Číst článek

"Určitě kvalita na jejich straně je veliká. Ale víte, jak to někdy bývá. Někdo dá gól a pak se to může změnit v něco trochu jiného. V dané chvíli má však eso v rukávě jednoznačně Sporting," řekl trenér prvoligového lídra Pavel Vrba. Jeho svěřencům hrozí třetí konec v osmifinále Evropské ligy. V roce 2013 nepostoupili přes Fenerbahce Istanbul, o rok později vypadli s Lyonem.

Plzni se nepovedl vstup do jarní části sezony, z šesti soutěžních zápasů porazila jen Partizan Bělehrad. Po nedělní domácí remíze 2:2 s Libercem vede Viktoria prvoligovou tabulku už jen o sedm bodů před Slavií, má však k dobru odložené utkání v Ostravě.
Západočeši od července vyhráli všech pět zápasů Evropské ligy ve Štruncových sadech při celkovém skóre 14:3. Naopak třetí tým portugalské ligy venku prohrál šest z posledních devíti pohárových duelů.

"Hrajeme doma, doufám, že přijdou lidé. Pokusíme se dát rychlý gól a mohou znervóznit. Myslím, že není nic ztraceného, abychom dávali hlavy dolů," konstatoval obránce Radim Řezník.

"Můžeme dát gól a zápas bude otevřený. Takže 0:2 ještě není mrtvý zápas, ale bude to těžké. Musíme jim dát góly. Když budeme doma efektivnější, myslím, že se s tím dá něco dělat," doplnil gólman Aleš Hruška.

Plzni nepomůže levý bek David Limberský, který v Lisabonu dostal třetí žlutou kartu v EL a čeká ho zápasový trest. Ze stejného důvodu budou Sportingu chybět záložník William Carvalho a stoper Sebastián Coates. Po zranění se naopak vrací nejlepší střelec "Lvů" Bas Dost, jenž jako náhradník dvěma góly rozhodl pondělní ligovou dohrávku s Chavesem (2:1).

Čtvrteční osmifinálová odveta EL Plzeň - Sporting začne v 19:00 pod vedením německých rozhodčích v čele s Tobiasem Stielerem. Server iROZHLAS.cz ze zápasu nabídne online přenos. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme