Plzeň dál bez ztráty bodu. Doma porazila Zlín 2:1 a upevnila si první místo v lize

V sedmém kole na sebe narazili dosud vedoucí Plzeň a desátý Zlín. Plzeň po rychlých gólech Koláře a Krmenčíka vedla od 15. minuty 2:0. Na konci prvního poločasu snížil z pohledu hostů Ekpai. Plzeň ale vedení udržela a na druhou Slavii má náskok šesti bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 19:41 18. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Plzně porazili Zlín 2:1, zvítězili i v sedmém kole první ligy a vylepšili si rekordní vstup do sezony. Viktoria vede tabulku o šest bodů před druhou Slavií, na pátou Spartu už mají svěřenci Pavla Vrby desetibodový náskok.

Slavia porazila góly Škody a Hušbauera Spartu v derby plném kontroverzních rozhodnutí 2:0

Číst článek

Na začátku prvního poločasu se trefili Daniel Kolář a Michael Krmenčík, chvíli před pauzou vyrovnal vlastním gólem Tomáš Hájek po střele Ubonga Ekpaie. Plzeňští si spravili chuť po čtvrteční porážce 0:3 na hřišti bukurešťského FCSB. Zlín i ve čtvrtém venkovním utkání nejvyšší soutěže prohrál.

Oba trenéři udělali v základních sestavách dvě změny oproti čtvrtečním zápasům v Evropské lize. V brance Plzně nastoupil Kozáčik místo Hrušky a v útoku Krmenčík místo Řezníčka. Za Zlín od začátku hráli Železník a Diop, kteří nahradili Železníka a Mehanoviče.

První velkou šanci v deváté minutě neproměnili domácí. Po rohovém kopu se dostal míč k Hejdovi, kterého však na zadní tyči výborně vychytal brankář Dostál. Z protiútoku Vukadinovič netrefil branku.

Ve 12. minutě Plzeň otevřela skóre. Petržela hlavou přistrčil míč Kolářovi a ten tečovanou střelou překonal Dostála. Už za tři minuty po Kopicově rohu zvýšil hlavou volný Krmenčík.

Olomouc v osmigólové přestřelce zdolala Karvinou, Liberec veze výhru z Brna

Číst článek

Zlín se v závěru první půle zvedl. Bačův pokus z rohu vytáhl Kozáčik a Vukadinovič vypálil nepřesně. Ve 43. minutě už hosté snížili. Holzer našel v šestnáctce Ekpaie, jehož pokus ještě stoper Hájek ve skluzu usměrnil do branky. Plzeň inkasovala teprve podruhé v ligovém ročníku, "Ševci" oslavili premiérovou venkovní branku v sezoně.

První zajímavější možnost druhé půle si vypracovala Viktoria. K Řezníkovi propadl v pokutovém území míč, ale domácí bek vypálil nepřesně. Západočeši pak dvakrát chybovali v obraně a koledovali si o vyrovnání. Nejprve Kozáčik v 66. minutě výborně vytáhl pokus Traorého a o chvíli později Vukadinovič sám před slovenským gólmanem obloučkem těsně minul tyčku.

Domácí mohl uklidnit Kolář, ale z voleje poslal míč o kousek nad břevno. Hosté si větší závěrečný tlak nevytvořili a venku opět vyšli naprázdno. Plzeň doma v lize neprohrála v 17. ligovém duelu za sebou.

HET liga 2017/2018 | 7. kolo
15.9. FK Dukla Praha - FC Baník Ostrava 2:0
15.9. FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0
16.9. MFK Karviná - SK Sigma Olomouc 3:5
16.9. FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec 1:2
16.9. 1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1
17.9. FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava 5:0
17.9. SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:0
18.9. FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín 2:1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme