Zastupitelé neschválili prodej žižkovského stadionu, Viktorii hrozí pád do nižších soutěží

Český profesionální fotbal možná přijde o jeden z tradičních klubů – Viktorii Žižkov. Zastupitelé na Praze 3 totiž na čtvrtečním jednání neschválili prodej ani další investice do stadionu v Seifertově ulici. A pokud Viktoria celou situaci nevyřeší do páteční půlnoci, s největší pravděpodobností přijde o druholigovou licenci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion FK Viktoria Žižkov

Stadion FK Viktoria Žižkov | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Je prakticky jasné, že Viktorka a profi fotbal se na Žižkov hned tak nevrátí, jestli ještě někdy vůbec. Moc nás to mrzí, všichni jsme chtěli domů a na podzim začít kopat na svém stadionu, ale nebylo to o nás,“ řekl Radiožurnálu mluvčí fotbalového Žižkova Pavel Werner.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktorii Žižkov hrozí pád do nižších soutěží. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Po čtvrtečním jednání neskrýval zklamání, i přes nepříznivý výsledek ale Viktoria aspoň malou šanci na zisk profesionální licence stále má. Termín pro podání dokumentů ke splnění podmínek infrastruktury totiž vyprší v pátek o půlnoci.

„Budeme komunikovat jak s radnicí, tak s licenčním manažerem a s FAČR. Splňujeme všechny licenční požadavky, kromě stadionu. Ten ale nemůžeme ovlivnit. Úplně teď nevíme, co s tím, ale určitě to nevzdáváme,“ řekl mediální zástupce Viktorie Žižkov Jakub Splavec.

Části vládnoucí koalice a opozici na Praze 3 ve smlouvách vadila především doložka o prodeji stadionu. Ten má městská část momentálně ve správě, jeho reálným vlastníkem je ale hlavní město.

‚Veskrze bizarní příběh.‘ Bývalý sparťan Kanga čelí obvinění z falšování jména, věku i místa narození

Číst článek

Dalším řešením byl dlouhodobý pronájem, který by klubu sice zajistil účast v příští druholigové sezoně, další potřebné investice do areálu už ale ne. Žižkov tak momentálně fotbalové asociaci nemůže garantovat okamžitou rekonstrukci stadionu, kterou je zisk profesionální licence podmíněný.

„Dnes uplyne termín pro předložení podkladů. Na základě toho, co budeme mít, je vyhodnotíme a doporučíme licenční komisi další postup. Pokud nedostaneme dokumenty, které prokážou, že stadion bude způsobilý pro druhou nejvyšší soutěž, tak nebude možné licenci klubu udělit,“ vysvětlil licenční manažer fotbalové asociace Stanislav Rýznar s tím, že proti rozhodnutí licenční komise se žadatel může do sedmi dnů odvolat.

Pokud Viktoria profesionální licenci nakonec nezíská, v příští sezoně bude moct hrát maximálně třetí ligu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme