Obhajoba bez klíčového hráče. Van Dijk musí na operaci, Liverpoolu může chybět několik měsíců

Fotbalisté Liverpoolu nejsou v úvodu nové sezony Premier League ani zdaleka tak suverénní jako během uplynulého mistrovského ročníku. V sobotním derby proti Evertonu navíc utrpěli kromě další bodové ztráty i jednu personální. A to naprosto klíčovou - stavební kámen sestavy stoper Virgil van Dijk musí s kolenem na operaci a čeká ho zřejmě několikaměsíční pauza.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jordan Pickford tvrdě zasáhl stopera Liverpoolu Virgila van Dijka

Brankář Jordan Pickford tvrdě zasáhl stopera Liverpoolu Virgila van Dijka | Foto: LAURENCE GRIFFITHS | Zdroj: Reuters

Zásadní moment možná pro celou sezonu anglické ligy nastal už v úvodu Merseyside derby mezi Evertonem a Liverpoolem. Brankář Jordan Pickford tvrdě atakoval Van Dijka ve vápně a trefil koleno nizozemského stopera. Kdyby nebyl nakonec odmáván ofsajd, byl by to zřejmě pokutový kop, takhle Pickford jakémukoliv trestu unikl. Van Dijk naopak odkulhal do kabin.

Češi patřili v bláznivém londýnském derby k nejlepším. Coufal zařídil gól, Součka chválil Mourinho

Číst článek

„V neděli odpoledne jsem se sešel s lékaři, abychom doladili způsob léčby a operaci,“ uvedl devětadvacetiletý fotbalista na sociálních sítích.

„Plně se soustředím na svou rekonvalescenci a udělám vše pro to, abych se co nejdřív vrátil ještě silnější. Věřím, že všechno v životě má nějaký důvod. Je důležité mít hlavu nahoře, i když si člověk prochází těžším obdobím,“ dodal.

Družinu trenéra Jürgena Kloppa tak nečeká bez předloňského nejlepšího hráče světa podle ankety UEFA lehká obhajoba titulu. Jak uvedl server BBC, po Van Dijkově příchodu v lednu 2018 se obrana Liverpoolu zásadně zlepšila. A nesvědčí o tom jen zisk vytouženého domácího titulu nebo triumf v Lize mistrů.

Za loňskou ligovou sezonu inkasoval Liverpool nejméně branek ze všech týmů šesti elitních evropských lig (22) a i rok předtím byl v Anglii nejlepší (33). Van Dijk odehrál za Reds 95 ligových zápasů, jeho tým obdržel jen 78 branek a udržel 44 čistých kont, což jsou oproti předchozím sezonám výrazně lepší čísla.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme