Lavička: Pokud Schick přestoupí do Juventusu Turín, bude mít větší klid

Čeští fotbalisté do 21 let absolvovali v Katovicích jen lehčí trénink a na první pohled nebylo znát, že by na něm chyběla ta největší hvězda. Patrik Schick však odletěl na lékařskou prohlídku do Juventusu Turín. Trenér české reprezentace Vítězslav Lavička tak po tréninku musel odpovídat především na otázky týkající se českého útočníka.

Tento článek je více než rok starý.

Katovice / Polsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička při zápase proti Itálii

Vítězslav Lavička při zápase proti Itálii | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě je to citlivá věc, ale na druhou stranu chceme udržet korektní vztahy mezi kluby, reprezentací a hráči. Za námi přišel Patrik s touhle žádostí, jestli by mohl být uvolněný na dnešní den, aby si splnil nějaké povinnosti. My jsme tohle všechno zvážili. To konečné stanovisko bylo takové, že jsme Patrikovi dali svolení," řekl trenér výběru do 21 let Vítězslav Lavička.

„To je v režii agentury, která ho zastupuje. Dneska ráno odletěl speciálem přímo do Turína, kde si během dne absolvuje všechny potřebné procedury, které souvisejí s jeho přestupem. Je to jenom takový bleskový let," popsal Schickovu cestu.

Patrik Schick je krok od přestupu do Juventusu. V Turíně už pózoval v jeho dresu

Číst článek

Hodně nestandardní je odjezd reprezentanta během mistrovství. Kouč Lavička je ale rád, že cestu absolvuje ještě během šampionátu. Zbaví se tak všech dotazů, kdy podepíše kontrakt v Itálii.

„To byl jeden z důvodů, který nás vedl k tomu rozhodnutí, že jsme Patrikovi vyhověli. Myslím, že teď za poslední týdny se toho koho kolem Patrika děje hodně. Pokud se kladně vyřídí ta jeho záležitost s přestupem tak to může jeho klidu jenom prospět," věří Lavička.

Český reprezentant by se měl k týmu připojit už večer a stihne se tak připravit na klíčový sobotní duel proti Dánsku.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme