‚Takové osoby nepovažujeme za své fanoušky.‘ Viktoria Plzeň se omluvila za dění na Letné

Fotbalový klub z Plzně se omluvil za incidenty, kvůli kterým byl nakonec vyklizen sektor hostujících fanoušků při sobotním zápase na Letné. Pyrotechnika, která přiletěla ze západočeského kotle mezi domácí příznivce, způsobila několik zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň se omluvila za své "fanoušky" na Spartě

Plzeň se omluvila za své "fanoušky" na Spartě | Foto: Ondřej Deml

„Za tento bezohledný akt se jako klub chceme omluvit a zároveň deklarovat, že takové osoby nepovažujeme za své fanoušky a podnikneme v rámci dostupných možných opatření všechny kroky k zamezení jejich vstupu na veškerá utkání FC Viktoria Plzeň,“ píše se v prohlášení, které aktuální mistr zveřejnil na internetových stránkách a rozeslal do médií.

Policie dopadla muže, který na Letné pyrotechnikou zranil ženu. Hrozí mu deset let vězení

Číst článek

Sparta ve 24. kole Fortuna ligy porazila Plzeň 4:0, ale po zápase se víc řeší chování hostujících fanoušků. Už v prvním poločase začala z hostujícího kotle létat pyrotechnika mezi domácí fanoušky a způsobila zranění.

Policie potom v 82. minutě zápasu začala kompletní sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila.

„Podporujeme a vážíme si všech slušných diváků a fanoušků, kteří jsou nedílnou součástí klubu, a tento krok učiníme i s ohledem na jejich bezpečí a komfort na stadionu,“ píše Viktoria Plzeň.

Celkem zaznamenali policisté při sobotním zápase 21 přestupků a dva trestné činy, vedle ublížení na zdraví šlo o trestný čin výtržnictví.

Muž, který ze sektoru hostí hodil mezi diváky pyrotechniku a zranil tím jednu ženu, byl zadržen a je stíhán za pokus o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí 10 let vězení. Trest může očekávat i klub od disciplinární komise.

„Na vinících zároveň budeme vymáhat vzniklé škody v souvislosti s tímto incidentem. Především však pevně věříme, že zranění diváci budou v pořádku bez jakýchkoliv následků a podobný incident se již nebude na fotbalových utkáních opakovat,“ dodává Viktoria.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme