Vášeň i velký potenciál. Bývalý fotbalový reprezentant Šmicer vstoupil do e-sportového týmu

Zatímco jeho spoluhráči během volna spali nebo sledovali filmy, on na srazech fotbalové reprezentace relaxoval u herní konzole. Záliba ve videohrách a potenciál tohoto odvětví Vladimíra Šmicera v sedmačtyřiceti letech přiměly ke vstupu do světa e-sportu. Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem se stal investorem a mentorem týmu Entropiq.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer se stal součástí e-sportového týmu Entropiq

Vladimír Šmicer se stal součástí e-sportového týmu Entropiq | Zdroj: Entropiq/ Bunkershot.cz

„Videohry jsem miloval odmala. Každým rokem jsou lepší a lepší a bohužel mě to i víc baví. Jsem na tom docela i závislý, konzoli si vozím i na dovolenou a tu hodinku denně si zahrát musím,“ přiznal Radiožurnálu Vladimír Šmicer, který vozí konzoli třeba na zápasy staré gardy Liverpoolu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Šmicer se stal součástí e-sportového týmu Entropiq. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Někdejší záložník Slavie si nejraději zahraje hokejové NHL, kterému dává přednost i před fotbalovou Fifou, kariéru profesionálního gamera ale neplánuje. S týmem Entropiq sice chce jezdit na některé turnaje, ale pouze jako poradce a mentální podpora.

„Doufám, že se nám díky tomu otevřou i nějaké nové dveře. Nejenom tady, ale i po světě. Hrozně mě to láká, vidím v tom obrovskou budoucnost a osobní i byznysovou příležitost,“ popsal Šmicer.

Šest hodin a třicet zápasů. Jankto se zapojil do charitativní akce fotbalové reprezentace

Číst článek

Popularita e-sportu ve světě neustále stoupá, oficiální týmy ve hře FIFA představilo už i několik českých fotbalových klubů a svoji e-sportovou stáj má třeba také současný reprezentant Jakub Jankto. Díky rostoucí oblibě se v souvislosti s takzvaným gamingem už delší dobu mluví dokonce o zařazení do programu olympijských her.

„Nejdřív jsem si to vůbec nedokázal představit, ale doba se vyvíjí a mám už jiný názor než třeba před půlrokem. Trochu tomu pomohl i koronavirus – lidi byli doma a gaming šel nahoru. Myslím, že má velkou šanci se na olympijské hry jednou dostat,“ dodal vicemistr Evropy z roku 1996.

V e-sportovém týmu Entropiq bude vedle něj působit i Šmicerův šestnáctiletý syn Jiří, který se stal součástí FIFA akademie.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme