Fotbalová asociace potrestala vedoucího hradní kanceláře Mynáře za narušování regulérnosti soutěže

Etická komise Fotbalové asociace ČR potrestala vedoucího kanceláře Hradu Vratislava Mynáře dvouletým zákazem činnosti a pokutou 50 tisíc korun za narušení regulérnosti české nejvyšší soutěže. Mynář se provinil ve třech případech, pokaždé při utkání Slovácka. Etická komise o tom informovala na oficiálním webu fotbalové asociace.

Tento článek je více než rok starý.

praha (Aktualizováno: 15:59 25. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vratislav Mynář na tiskové konferenci

Vratislav Mynář na tiskové konferenci | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Komise potrestala pana Vratislava Mynáře zákazem účasti na všech aktivitách spojených s činností FAČR po dobu dvou let a peněžitým trestem. K disciplinárnímu přečinu narušení regulérnosti utkání nebo soutěže došlo v případě zápasů Slovácka s Brnem, Bohemians 1905 a Duklou Praha,“ uvedl předseda etické komise Jan Eisenreich.

Peltovy dary Kratochvílové se budou znovu prozkoumávat. Nařídil to pražský vrchní soud

Číst článek

Mynář podle serveru Seznam Zprávy žádal bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra o pomoc, která se podle vyšetřovatelů týkala podpory či ochrany prvoligového klubu 1. FC Slovácko před rozhodčími – ve smyslu, aby klubu neublížili.

Komunikace s Berbrem

Podle médií Mynář psal Berbrovi SMS zprávy ohledně pomoci Slovácku v roce 2018.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu objevili tuto komunikaci při analýze dat z Berbrových mobilních telefonů.

Podle policejního orgánu Mynář skrytě žádal Berbra o „dozor“ nad nominací rozhodčích. V sezonách 2017/18 a 2018/19, ze kterých zaznamenaná komunikace pochází, bojoval tým z jihu Moravy o záchranu v první lize.

Majitel fotbalového klubu 1. FC Slovácko Zdeněk Zemek se následně proti těmto informacím a údajným zákulisním dohodám ohradil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme