Vedení Jihlavy žádá opakování baráže s Karvinou. Asociace se podle klubu snaží zamést případ pod stůl

Vedení fotbalistů Jihlavy podalo žádost o opakování baráže proti Karviné kvůli chybám rozhodčích. Jejich potrestání považuje za neuspokojivé. Klub v prohlášení na svém webu uvedl, že Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se snaží případ zamést pod stůl.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Martin Nenadál (vpravo) vykazuje z hřiště kapitána Jihlavy Lukáše Vaculíka (vlevo)

Rozhodčí Martin Nenadál (vpravo) vykazuje z hřiště kapitána Jihlavy Lukáše Vaculíka (vlevo) | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Jihlava úvodní barážový zápas v Karviné prohrála 1:2 a v domácí odvetě remizovala 1:1, takže slezský soupeř uhájil příslušnost v nejvyšší soutěži. Jihlavané se cítili poškozeni několika kontroverzními výroky arbitrů. Proto se nyní dožadují opakování dvojzápasu, nebo alespoň odvetného utkání na Vysočině.

Malík: Reakce Jihlavy po baráži mi přijde hysterická, opravdu zbytečná a zcela nekonstruktivní

Číst článek

Chyby arbitrů uznala i komise rozhodčích a kvůli špatnému výkonu vyřadila oba hlavní sudí Milana Matějčka a Martina Nenadála z listiny pro příští sezonu profesionálních soutěží. V Jihlavě nepovažují trest za přiměřený.

„Na první pohled je vyhození rozhodčích rozhodná reakce na skandální způsob, jakým vedli barážová utkání FC Vysočina. Z pohledu našeho klubu však komise rozhodčích obětovala oba rozhodčí (asistentů obou utkání se opatření nijak nedotklo) na časově nespecifikovanou dobu (půl roku, rok?) a pouze na oko celý problém vyřešila,“ uvedl klub v prohlášení.

„Pro náš klub však zcela neuspokojivě, když si lze jen stěží představit, že třetí den po skončení baráže mohla komise provést jakékoliv hlubší šetření obou duelů. Naopak postup komise v nás vyvolává jen další pochybnosti a je patrné, že se komise rozhodčích snaží problém bagatelizovat a zamést pod stůl,“ uvedl jihlavský klub.

Přestaňte škodit českému fotbalu a odstupte, vyzvala po neúspěšné baráži Jihlava komisi rozhodčích

Číst článek

Konstatoval také, že už před úvodním duelem měl informace o tom, že bude v baráži poškozen. Kontaktoval proto Fotbalovou asociaci ČR, předsedu komise rozhodčích Jozefa Chovance a zástupce Ligové fotbalové asociace. Ředitel klubu Jan Staněk v den utkání mluvil s Chovancem, který ho ujistil, že se Vysočina nemusí ničeho obávat.

Po skončení baráže se druholigový klub v otevřené výzvě dožadoval rozpuštění Komise rozhodčích a vyzval k rezignaci Chovance i místopředsedu Martina Wilczeka. Předseda FAČR Martin Malík to označil za hysterickou, zbytečnou a nekonstruktivní reakci.

Nové prohlášení jihlavského klubu už vedení svazu nechtělo komentovat. „Předseda fotbalové asociace Martin Malík reagoval na tu původní otevřenou výzvu jihlavského klubu jasnou nabídkou k debatě obou dvou zmíněných stran nad aktuální situací kolem rozhodčích. Pokud jihlavský klub ale chce celou situaci řešit vyřizováním si vzkazů skrze média, tak Fotbalová asociace to dělat nebude,“ řekl mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme