Vystřídá Nedvěda na pozici viceprezidenta Juventusu Zidane? ‚Nemyslitelné,‘ říká Zdeněk Šesták

Fotbaloví fanoušci v Itálii probírají na sociálních sítích téma, které hodně zajímá i fanoušky v Česku. Týká se možného střídání bývalých slavných hráčů v čele Juventusu Turín. Konkrétně na pozici viceprezidenta, kde by prý mohl Pavla Nedvěda nahradit Zinedine Zidane.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd | Zdroj: Reuters

„Myslím, že Pavel Nedvěd má pozici v Itálii jistou, v Juventusu obzvlášť. V poslední době aktivně připravoval soustředění v Americe během letní přípravy, takže je s týmem v Americe a myslím, že nějaké změny ve vedení Juventusu nejsou něčím, o čem by se v Itálii hodně diskutovalo,“ řekl ve vysílání Radiožurnálu Zdeněk Šesták, který v Itálii dlouho sám působil a právě Nedvědovi hodně pomáhal v době, kdy jako hráč přicházel do Lazia Řím ze Sparty.

Záložník Mesut Özil končí v německé reprezentaci, důvodem pro něj byly rasistické urážky

Číst článek

Pokud by ke zmíněné výměně opravdu došlo, bylo by to velmi pikantní. Když totiž Nedvěd do Juventusu v roce 2001 přicházel jako hráč, byl náhradou právě za Zidana. Podle Šestáka to ale momentálně na pořadu dne v Juventusu není.

„V Juventusu teď mají plnou hlavu příchodu Ronalda a o téhle věci se tady v Itálii živě nemluví. Myslím, že Pavel je velmi dobře pracovně i osobním přátelstvím s prezidentem Andreou Agnellim s Juventusem svázán a nedovedu si představit, že by v dohledném čase v Juventusu nepracoval. Pro mě je to nemyslitelné,“ řekl Šesták.

Během osmi let v Juventusu jako hráč zvládl Pavel Nedvěd nastřílet 65 gólů. Klub navíc neopustil ani v roce 2006, kdy kvůli korupční aféře sestoupil do druhé ligy. Nejen proto si podle Šestáka vybudoval nejen u fanoušků silnou pozici.

„Myslím, že jsou na něj velmi pyšní a hrdí. Co se týká mediálního, sponzorského a vůbec prostředí okolo klubu, vybaví se mi jedna hláška, která se mi hrozně líbí. Ředitel jednoho prvoligového klubu mi říkal, že byl s Pavlem Nedvěděm na nějaké velké akci a že mě Pavel pozdravuje. Tak jsem říkal, že já jeho taky, a ptal jsem se, co tam Pavel dělá. A on mi řekl, že Nedvěd dělá Nedvěda a že ho dělá dobře. To se mi hrozně líbilo a myslím, že to dobře charakterizuje pozici Pavla Nedvěda a to, co on jako osobnost v Juventusu dokázal," řekl Zdeněk Šesták.

mve, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme