Vzpoura nováčků. Máme klid na práci a nejsme pod tlakem, shodují se v Ostravě a Olomouci

Hodnotit výkony fotbalových celků po dvou ligových kolech může být dosti unáhlené. I tak se možná leckdo pozastaví nad současným pořadím prvoligové tabulky. Na druhém místě figuruje stoprocentně úspěšný nováček z Olomouce, čtvrtý je druhý novic z Ostravy.

Olomouc/Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí fotbalisté se radují z vítězství nad Libercem.

Olomoučtí fotbalisté se radují z vítězství nad Libercem. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Všechny chorály fanoušků Baníku sice nejsou jako z učebnice slušné mluvy, ale teď je i jejich návrat do ligy příjemným oživením. Protože skoro stejně drze obral tým přímo na hřišti o body i mistra ze Slavie, je tohle skandování hlučnou kulisou snad až nečekaně úspěšného vstupu do nejvyšší soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sigma Olomouc a Baník Ostrava patří v úvodu fotbalové ligy k příjemným překvapením

„Říkal jsem si, že kdybychom ze dvou zápasů jeden vyhráli, bylo by to super,“ řekl Radiožurnálu trenér Baníku Radim Kučera. Jeho mančaft má ale body čtyři, takže se mu bude lépe dýchat. „Nejsme pod tlakem,“ cení si. Slovy „fantastický úvod“ zhodnotil první dvě vystoupení Ostravy v ligovém ročníku také Milan Baroš.

Legenda Baníku i jeho kouč si samozřejmě pochvalují, jak v úvodních dvou kolech se svým týmem zdatně kopírovali ideální scénář. Vlastně skoro stejně jako druhý z nováčků. I v Olomouci je veselo, vždyť má Sigma bodů dokonce šest. „Je to trošku pohádka,“ přiznává kouč Hanáků Václav Jílek.

„Chtěli jsme zvládnout vstup, aby se zvýšilo sebevědomí našeho mladého mužstva. Jsem rád i kvůli fanouškům, protože zažívali sezony hrůzy,“ připomněl Jílek. V jeho pohádce skončila teprve druhá kapitola, takže se dá očekávat, že se tenhle příběh časem zdramatizuje. Jak už ale bylo řečeno, oba nováčci teď mají klid na práci.

Na Hané i díky tomu, jak dlouho už fungují v tomto složení. „Nikdo neodešel, kluci makají jeden za druhého. Jsem rád, že máme šest bodů. Do Plzně pro ně jedeme taky,“ říká odvážně olomoucký gólman Miloš Buchta. Jenže úvod ligové sezony naznačil, že by mohly Sigma s Baníkem herně trápit i favority.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme