Pozvánka za odměnu? Rooney si naposledy zahraje v reprezentaci, loučení má i kritiky

Wayne Rooney, nejlepší kanonýr anglické fotbalové reprezentace, hlásí comeback do národního týmu. Nastoupí ale jen v přátelském zápase proti Spojeným státům, který bude zároveň jeho oficiální rozlučkou v reprezentaci. Proti mimořádné nominaci do národního týmu ovšem protestovali někteří bývalí angličtí reprezentanti.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wayne Rooney nastoupí naposledy za "Albion"

Wayne Rooney nastoupí naposledy za "Albion" | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

„Jsem zklamaný z toho, že se Wayne Rooney musí bránit protestům ohledně své nominace,“ mrzí kouče anglické fotbalové reprezentace Garetha Southgatea, že Wayne Rooney musí před svou oficální rozlučkou v národním týmu čelit protestům některých anglických fotbalových legend.

VIDEO: Sprint k vlastní prázdné bráně, skluz, přesný centr. Wayne Rooney nadchnul americkou MLS

Číst článek

S Rooneyho jednorázovou nominací nesouhlasí například legendární brankář Peter Shilton, který je rekordmanem v počtu startů za Anglii. Podle Shiltona by se pozvánky do Albionu neměly rozdávat jako dary.

Hned po zápase totiž Rooney mužstvo opustí a do nedělního zápasu Ligy národů proti Chorvatsku už nezasáhne.

„Je hodně odlišný od hráčů jako třeba já, kteří hráli za Anglii. Minulý týden jsem mluvil s fotbalisty, kterým je okolo 15 let, a oni jsou ještě tak nevyzrálí. Zato on patřil mezi dospělé, když mu bylo 17. Doufám, že ucítí vděk od nás všech a že reakce fanoušků bude speciální,“ obhajuje Rooneyho nominaci Gareth Southgate.

Nejlepšího střelce národního týmu se zastali i jeho - teď už jen dočasní spoluhráči z reprezentace. A to sám loučící se Rooney?

„Fotbalová asociace mi start povolila - a já myslím, že je to správné rozhodnutí. Myslím, že jsme něco takového dosud nezažily. Je to poprvé a já doufám, že za nějakých deset nebo patnáct let tady budeme sedět kvůli někomu, jako třeba Harry Kane, který by mohl překonat můj střelecký rekord a že něco takového zažijeme znovu,“ doufá Wayne Rooney.

Svůj poslední start za anglickou reprezentaci si připíše ve večerním přátelském zápase ve Wembley se Spojenými státy.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme