Fotbalista Rooney bude v Derby County hrajícím trenérem. Koscielny opouští po devíti letech Arsenal

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney se stane v lednu hrajícím asistentem v druholigovém Derby County, kam zamíří ze zámořského celku DC United. V novém působišti se třiatřicetiletý útočník domluvil na osmnáctiměsíční smlouvě s opcí na další rok.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Číny by měl zamířit například Wayne Rooney

Do Číny by měl zamířit například Wayne Rooney | Zdroj: Reuters

Rooney má sice s DC United ještě kontrakt na dva roky, nikdy se ale netajil tím, že by jednou chtěl trénovat. Někdejší kanonýr Evertonu a Manchesteru United bude hrajícím asistentem bývalého nizozemského reprezentanta Phillipa Cocuho.

Manchester United dotáhl příchod vysněné posily. Z Maguirea udělal nejdražšího obránce historie

Číst článek

„Jsem nadšený z příležitosti, kterou mi Derby dalo. Těším se na spolupráci s Phillipem Cocuem, jeho realizačním týmem i hráči. Jsem si jistý, že budu platný. Stejně nadšený jsem ze začátku své trenérské kariéry,“ uvedl pro klubový web Rooney, který během roku v MLS odehrál 41 ligových zápasů a vstřelil 23 gólů.

Osmatřicetiletý Cocu na lavičce Derby nahradil jinou bývalou hvězdu Franka Lamparda. Někdejší anglický reprezentant byl po sezoně, ve které klub dovedl do finále play-off o postup do Premier League, jmenován novým koučem Chelsea, kde jako hráč strávil 13 let.

„Nepochybuji, že Wayne bude mít pozitivní dopad na celý klub. Poskytne obrovskou inspiraci a motivaci všem našim hráčům od prvního týmu až po mládež v akademii. Je pro nás skvělé, že budeme mít hráče s takovými vůdcovskými a herními dovednostmi, zkušenostmi, charakterem a pracovitostí,“ konstatoval Cocu.

Koscielny se vrací do Francie

Francouzský obránce Laurent Koscielny skončil v Arsenalu a přestoupil do Bordeaux. Třiatřicetiletý fotbalista v londýnském klubu působil devět let a také vykonával funkci kapitána.

S Koscielného odchodem se počítalo, protože zkušený stoper v létě odmítl s Arsenalem odjet na turné po USA kvůli sporu o nové smlouvě. Ta aktuální by mu vypršela příští rok. Podle BBC Bordeaux za rodáka z města Tulle zaplatilo pět milionů eur (asi 129 milionů korun).

Do Arsenalu přišel Koscielny v roce 2010 z Lorientu. Za londýnský klub celkem odehrál 353 soutěžních zápasů, vstřelil 27 gólů a třikrát vyhrál Anglický pohár. Jednapadesátinásobný francouzský reprezentant kvůli zranění přišel o loňské zlaté mistrovství světa v Rusku, krátce poté ohlásil konec v národním týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme