Pavlenka s Gebre Selassiem zůstávají v bundeslize, Brémy zvládly barážovou odvetu s Heidenheimem

Fotbalisté Brém se udrželi v bundeslize. Rozhodl o tom větší počet branek, který vstřelili v dvouzápasové baráži na hřišti druholigového soupeře. Po bezbrankovém prvním duelu Werder remizoval v odvetě v Heidenheimu 2:2, podíleli se na tom i brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Heidenheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norman Theuerkauf (vlevo) v souboji Joshuou Sargentem

Norman Theuerkauf (vlevo) v souboji Joshuou Sargentem | Foto: DPA/gumzmedia/nordphoto | Zdroj: ČTK

Hosté šli do vedení po necelých třech minutách od úvodního hvizdu, kdy domácí obránce Norman Theuerkauf nešťastně usměrnil míč pod svou horní tyč. Brémy si vytvořily několik dalších šancí k pojištění náskoku, gólman Kevin Müller se ale činil.

Součka chválí po utkání v Newcastlu anglická média, trenér Moyes ho ocenil za gólovost

Číst článek

V 85. minutě Heidenheim srovnal. Tobias Mohr před šestnáctkou prudce vystřelil a napálil břevno, balon se odrazil k Timu Kleindienstovi, který zakončil do prázdné branky.

Werderu vrátil vedení ve čtvrté minutě nastavení Ludwig Augustinsson. Domácí ale ještě stačili srovnat poté, co rozhodčí v jejich prospěch odpískal penaltu po faulu Gebre Selassieho. Kleindienst pokutový kop proměnil, ale na vstřelení vítězné branky už Heidenheimu nezbyl čas. Brémy udržely bundesligovou příslušnost, která jim patří od roku 1981.

Baráž o účast v německé fotbalové lize - odveta:
Heidenheim - Brémy 2:2 (85. a 90.+8 z pen. Kleindienst - 3. vlastní Theuerkauf, 90.+4 Augustinsson)

První zápas 0:0, Brémy se udržely v bundeslize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme