Nizozemský reprezentační rekordman Sneijder ukončil fotbalovou kariéru

Rekordman v počtu startů za nizozemskou reprezentaci Wesley Sneijder ukončil fotbalovou kariéru. Pětatřicetiletý bývalý hráč Realu Madrid či Interu Milán už letos kvůli zranění nenastupoval.

Utrecht Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemci se radují z vyrovnávacího gólu, který zařídil Wesley Sneijder (úplně vlevo)

Nizozemci se radují z vyrovnávacího gólu, který zařídil Wesley Sneijder (úplně vlevo) | Zdroj: Reuters

Sneijder potvrdil konec kariéry v rozhovoru pro televizi týmu FC Utrecht. V klubu ze svého rodného města, za který však nikdy nehrál, si pořídil skybox na příští sezonu a stal se členem místního takzvaného „Business Clubu“.

Na stadionu v Alkmaaru se zřítila část střechy. Kde se budou hrát naplánovaná utkání, není jasné

Číst článek

„Protože jsem už skončil s fotbalem, chtěl jsem najít nějaké hezké místo, kde bych se mohl o své vzpomínky podělit s ostatními,“ řekl Sneijder v klubových prostorách, kde jsou zarámované jeho dresy a některé z trofejí.

Za nizozemskou reprezentaci odehrál Sneijder 134 zápasů, slavnostní rozlučku prožil loni na podzim proti Peru. V dresu Oranjes se stal v roce 2010 v JAR vicemistrem světa a o čtyři roky později získal v Brazílii bronz.

Klubovou kariéru začal 170 centimetrů vysoký záložník v Ajaxu Amsterodam, poté nastupoval za Real Madrid, Inter Milán, s nímž vyhrál Ligu mistrů, turecký Galatasaray, Nice a naposledy za katarský klub Al Gharráfa. Poslední zápas absolvoval 6. prosince, pak už kvůli zranění nehrál a na konci června mu vypršela smlouva.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme