Xavi na lavičku Barcelony zatím neusedne, klubová legenda odmítá spekulace a zůstává v Kataru

Fotbalisty Barcelony zatím Xavi Hernández nepřevezme. Někdejší klubová legenda nyní trénuje svěřence katarského celku Al Sadd a tam ve své práci hodlá pokračovat. Jedenačtyřicetiletý Španěl tak zareagoval na množící se spekulace o jeho návratu do katalánského velkoklubu poté, co byl v týdnu odvolán trenér Ronald Koeman.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Xavi v roli trenéra klubu Al Sadd

Xavi v roli trenéra klubu Al Sadd | Zdroj: Reuters

Barcelona nizozemského trenéra odvolala po středeční ligové prohře s Vallecanem. Vedením mužstva byl dočasně pověřen dosavadní kouč rezervního týmu Sergi Barjuán.

Trenér Koeman další selhání Barcelony neustál, klub ho po prohře s Vallecanem odvolal

Číst článek

Předseda Barcelony Joan Laporta v pátek naznačil, že jednání o možném angažmá s jednačtyřicetiletým Xavim nadějně pokračují. Žádná dohoda ale zatím nebyla uzavřena.

„Momentálně se naplno soustředím na svou práci v Al Saddu a nemůžu hovořit o ničem jiném,“ uvedl Xavi na tiskové konferenci před sobotním zápasem katarské ligy.

Klub odchod odmítá

Na sociálních sítích odmítli úvahy o Xaviho uvolnění i zástupci katarského klubu. „V reakci na kolující spekulace chce management Al Saddu znovu potvrdit, že Xavi má v klubu dvouletou smlouvu. Plně se soustředí na nadcházející zápasy, abychom udrželi vedení v lize a obhájili titul,“ uvedl klub na twitteru.

Xavi strávil v Barceloně jako hráč 17 let, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

Xaviho fotbalové umění, které předváděl v dresu Barcelony:

Před třemi lety v Kataru odstartoval i trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.

V lednu 2020 odmítl Xavi možnost nastoupit na lavičku Barcelony po propuštění Ernesta Valverdeho, jako kandidát na prestižní místo na Camp Nou je ale od té doby stále zmiňován.

Vyjádření klubu Al Sad ohledně spekulací o odchodu Xaviho:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme