VIDEO: Moukoko se v 16 letech zapisuje do dějin fotbalu, stal se nejmladším střelcem bundesligy

Je mu teprve 16 let, ale už si může do fotbalového životopisu zapsat svůj první bundesligový gól. Youssoufa Moukoko se v dresu Dortmundu trefil do sítě Unionu Berlín, kde ale Borussia nakonec prohrála 1:2.

Berlín (Aktualizováno: 23:18 18. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vestfálský tým utrpěl první porážku pod novým trenérem Edinem Terzicem, který v neděli nahradil odvolaného Luciana Favreho a začal úterní výhrou v Brémách.

VIDEO: Zesměšnil gólmana Pavlenku, dostal žlutou kartu. ‚Nechtěl jsem provokovat,‘ hájí se útočník

Číst článek

Dortmund prohrál třetí z posledních pěti ligových zápasů a ztrácí šest bodů na vedoucí Leverkusen, který má k dobru sobotní utkání s druhým Bayernem. O víkendu navíc může Borussia přijít o čtvrté místo.

Levačkou pod břevno

Po bezgólovém prvním poločase otevřel skóre v 57. minutě Taiwo Awoniyi, ale Moukoko záhy vyrovnal střelou levačkou pod břevno.

Kamerunský rodák reprezentující Německo, který se v listopadu stal i nejmladším hráčem v dějinách bundesligy, překonal rekord Floriana Wirtze. Ten skóroval za Leverkusen letos v červnu proti Bayernu ve věku 17 let a 34 dnů.

O výhře Unionu rozhodl v 78. minutě hlavičkou obránce Marvin Friedrich. Berlínský tým se posunul na páté místo o bod za Dortmund.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Union Berlín - Dortmund 2:1 (57. Awoniyi, 78. Friedrich - 60. Moukoko).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme