Slávisté postup ve fotbalové Youth League nevybojovali. V posledním zápase vysoko podlehli Dortmundu

Fotbalisté Slavie do 19 let si nezahrají v jarní fázi Youth League, mládežnické obdoby Ligy mistrů. Pražané v závěrečném šestém utkání základní skupiny prohráli v Dortmundu vysoko 1:5 a v tabulce obsadili nepostupové třetí místo.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie do 19 let v zápase s Barcelonou

Fotbalisté Slavie do 19 let v zápase s Barcelonou | Zdroj: Profimedia

Pražanům stačila k postupovému druhému místu remíza, ale bodový zisk se jim hodně vzdálil už v prvním poločase. Mladíci Dortmundu, kteří úvodní vzájemný zápas v říjnu prohráli 0:1, tentokrát dali soupeři lekci z produktivity a většinu šancí proměnili.

Slávističtí mladíci rozstříleli slavný Inter Milán. Hattrickem se blýskl Brazilec Felipe

Číst článek

V 26. minutě otevřel dalekonosnou střelou skóre Moukoko a teprve patnáctiletý útočník za chvíli sám před gólmanem zvýšil. Další okénko ve slávistické obraně potrestal v 39. minutě Reyna, který se po přestávce trefil rovněž podruhé.

V 64. minutě dokonal hattrick Moukoko a o deset minut později k velké radosti slávistických příznivců, kteří dorazili mladíky podpořit před večerním zápasem A-týmu v Lize mistrů, už jen snížil do odkryté branky Toula.

Pražané zakončili skupinu s bilancí tří výher a tří porážek a nevyrovnali české maximum v soutěži v podání Příbrami, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále. Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startovala Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké šampiony.

6. kolo základní skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:
Borussia Dortmund - Slavia Praha 5:1 (3:0)
Branky: 26., 34. a 64. Moukoko, 39. a 59. Reyna - 74. Toula.
Sestava Slavie: Markovič - Hošek, Štětka, Vincour, Kosek - Křišťan (69. Langhamer), Zinhasovič, Červ - Douděra (46. Zeronik), Toula, Felipe. Trenér: Hyský.

Inter Milán - Barcelona 2:0 (1:0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme