Z daňových podvodů je obviněn i Mourinho. Jako trenér Realu měl způsobit škodu 3,3 milionu eur

Španělští prokurátoři obvinili po Cristianu Ronaldovi další fotbalovou hvězdu. Slavný trenér José Mourinho se měl v letech 2011 a 2012 jako trenér Realu Madrid dopustit daňových úniků ve výši 3,3 milionu eur.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér José Mourinho

Trenér José Mourinho | Zdroj: Reuters

Manažer Manchesteru United byl španělskými prokurátory obviněn z daňového podvodu. Španělé vyšetřovali dobu, kdy portugalský kouč působil v Realu Madrid, a došli k závěru, že v letech 2011 připravil stát na daních o 3,3 miliony eur (v aktuálním kurzu přes 85 milionů korun).

Mourinho podle vyšetřovatelů využíval firmy na Britských panenských ostrovech a v Irsku, aby nemusel danit příjmy z osobnostních práv

54letý Portugalec, který Real Madrid vedl v letech 2010 až 2013 a nyní působí v Manchesteru, se k obvinění zatím nevyjádřil.

Minulý týden byl z daňových úniků ve Španělsku obviněn také Cristiano Ronaldo. Čtyřnásobný držitel Zlatého míče se podle španělských úřadů dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu a na 31. července byl pozván k výpovědi před soud.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme