Z hráčů z Česka a Slovenska se dá udělat hodně silný tým, ví po tažení v Evropské lize Pavel Vrba

Snaha o další účast v Lize mistrů fotbalistům Plzně v této sezóně znovu nevyšla. Evropskou ligu ale následně nevzali jen jako „slabší“ náhradu. Viktoria se dostala až do osmifinále, a hráči i trenéři budou vzpomínat na tenhle ročník v dobrém.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští Marek Bakoš a Jan Kopic v souboji s Jeremy Mathiem

Plzeňští Marek Bakoš a Jan Kopic v souboji s Jeremy Mathiem | Zdroj: ČTK

Ve Štruncových sadech se letos po každém domácím utkání Plzně v této sezóně Evropské ligy skandovala děkovačka. 6 soubojů, 6 výher, k tomu první místo v základní skupině, postup do osmifinále a v něm boj o další pokračování až do samotného konce proti silnému Sportingu Lisabon.

Plzeň - Sporting 2:1. Domácí smazali ztrátu a sahali po postupu, v prodloužení jim ho sebral Battaglia

Číst článek

„Já si myslím, že když to sledujete historicky, tak my v evropských pohárech hrajeme velice dobře. Samozřejmě to pro nás byl zápas, který ukázal sílu mužstva. Doufám, že to budeme ještě mockrát v evropských pohárech ukazovat,“ kouká už do budoucnosti trenér Pavel Vrba.

Trenér Západočechů věří, že Plzeň bude v příští sezóně hrát nejprestižnější evropský pohár, Ligu mistrů. Teď si ale může užívat, až na výjimky, povedené představení v Evropské lize. A není sám.

„Já jsem si užil Evropskou ligu celou,“ zhodnotil tak nějak typicky po svém, tedy stručně, Aleš Hruška.

Gólman, který dostával doteď šanci chytat prakticky jen v evropském poháru a pro Plzeň v něm odvedl výbornou práci. A nebyl sám, třeba zkušený slovenský útočník Marek Bakoš.

'Postup se dal uhrát.' Plzeňští předvedli v odvetě osmifinále bojovný výkon, na postup ale nestačil

Číst článek

Góly dával, i když minut na hřišti v útoku vzhledem ke konkurenci v Michaelu Krmenčíkovi moc nedostával.

„V klubu, který chce být zajímavý, chce dosahovat výsledky a být úspěšný, je to normální,“ řekl Radiožurnálu Bakoš.

A taky to je možná jeden z důvodů povedených plzeňských výkonů.

„Já si osobně myslím, že když vyberete dobré hráče z Česka a ze Slovenska, tak se z nich dá udělat hodně silný tým. Hodně důležitý je charakter, takže myslím, že tady máme i charakterově velmi zajímavé hráče. Z tohohle pohledu jsem spokojený s tím, co jsme předvedli, a jsem spokojený, že dokazujeme, že i s českými a slovenskými hráči se dá hrát velice slušný fotbal,“ dodává trenér Viktorie Pavel Vrba.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme