Z Plzně do Premier League. Fotbalista Aleš Matějů přestupuje do Brighton & Hove Albion

Český fotbalista Aleš Matějů přestupuje z Plzně do Brighton & Hove Albion, který je letošním nováčkem Premier League. Za klub hraje nyní Jiří Skalák. Na jihu Anglie podepsal hráč smlouvu na tři roky a podle britských médií by měl ze něj západočeský klub obdržet 2,5 milionu eur.

Brighton / Velká Británie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň (ilustrační fotografie)

Viktoria Plzeň (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Matějů je odchovancem Příbrami, kde si odbyl prvoligovou premiéru. Absolvoval také půlroční hostování v juniorce PSV Eindhoven.

V létě 2015 přestoupil do Plzně, ale stabilní místo v základní sestavě Viktorie si nevybojoval.

Za celek ze západních Čech odehrál 35 ligových zápasů a 10 utkání v evropských soutěžích. V těch si připsal jeden gól.

„Je to anglická nejvyšší soutěž, to se nedá odmítnout. Plzeň mi za ty dva roky přirostla k srdci, bude se těžko opouštět, ale je to pro mě nová motivace a výzva,“ řekl k přestupu na webových stránkách Viktorie Matějů.

"Aleš je na svůj věk zkušeným hráčem, který už hrál evropské poháry. Plán je začlenit ho do prvního týmu. Budeme monitorovat jeho progres v tréninku v příštích týdnech a pak se rozhodneme, co bude nejlepší pro jeho další vývoj. Hostování je možné, aby hrál pravidelně," řekl pro klubový web trenér Brightonu Chris Hughton.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme