Z 'rudého ďábla' je služebník boží. Bývalý fotbalista Manchesteru byl vysvěcen na kněze

Bývalý severoirský fotbalista Philip Mulryne byl o víkendu vysvěcen na kněze a završil tak velkou životní proměnu. Někdejší hráč Manchesteru United, jenž kdysi vydělával až 600 000 liber ročně a užíval si bouřlivého života, spojil svou budoucnost v římskokatolické církvi s dominikánským řádem a přijal slib chudoby.

Dublin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý severoirský fotbalista Philip Mulryne spojil svou budoucnost v římskokatolické církvi s dominikánským řádem a přijal slib chudoby.

Bývalý severoirský fotbalista Philip Mulryne spojil svou budoucnost v římskokatolické církvi s dominikánským řádem a přijal slib chudoby. | Zdroj: www.dominicans.ie

Devětatřicetiletý rodák z Belfastu nastoupil cestu k vysvěcení v roce 2009, kdy definitivně ukončil sportovní kariéru a vstoupil do semináře. Vloni v září složil řeholní slib a na začátku listopadu byl vysvěcen na jáhna.

„Po zralé úvaze jste, bratře Philipe, projevil ochotu přijmout službu, ke které jste byl povolán. Vaše zkušenosti sportovce vás na tento okamžik mohly připravit. Víte, jaké to je tvrdě pracovat pro dosažení cíle, nyní je cílem Kristus," řekl při vysvěcení arcibiskup Joseph Augustine Di Noia, jenž na ceremoniál přicestoval z Říma.

Mulryne prošel mládežnickými týmy Manchesteru United, ale v mužstvu nabitém hvězdami se neprosadil. Na Old Trafford se potkával s Davidem Beckhamem, Paulem Scholesem i Karlem Poborským.

Za "rudé ďábly" ale odehrál v Premier League jediný zápas. V roce 1999 odešel do Norwiche, kde strávil většinu kariéry. Loučil se angažmá v Cardiffu a Leytonu Orient.

Jako fotbalista si užíval života, jeho přítelkyní byla modelka Nicola Chapmanová. Jeho působení v národním týmu Severního Irska, za který odehrál 27 zápasů, skončilo v roce 2005, kdy si s klubovým spoluhráčem Jeffem Whitleym na reprezentačním srazu zaflámovali a kouč Lawrie Sanchez je vyřadil z kádru.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme