Záložník Konaté přestoupil ze Sparty do Mladé Boleslavi

Ofenzivní záložník Tiémoko Konaté přestoupil z pražské Sparty do Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny podepsal s novým klubem smlouvu do června 2019.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlost Tiémoka Konatého na soupeře z Bernu platila

Tiémoko Konaté v dresu Sparty. | Zdroj: ČTK

Konaté přišel do Sparty v září 2012 a v české lize má bilanci 71 zápasů a šest branek. Předloni v létě byl dvojnásobný reprezentant Pobřeží slonoviny přeřazen do juniorky poté, co se nedostavil na trénink a chtěl si vymoci přestup do Steauy Bukurešť, nynějšího FCSB.

Posléze se sice do áčka Sparty vrátil, nový trenér Andrea Stramaccioni ho však znovu vyřadil z kádru. Podzim strávil Konaté v juniorce a nyní Letnou, kde měl ještě půl roku smlouvu, definitivně opouští. V dresu Mladé Boleslavi by měl být připraven na první jarní kolo proti Karviné.

Nemá cenu se vracet k minulosti. Myslím, že je to hráč, který je schopen nám okamžitě pomoct. Ale místo v sestavě si samozřejmě musí vybojovat," uvedl prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek v tiskové zprávě. Měli jsme o tohoto hráče dlouhodobý zájem. Dříve to z různých důvodů nešlo, nyní to vyšlo," dodal Dufek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme