Zápas podzimu pro Plzeň. Vyhrát není priorita, vědí viktoriáni před odvetou v Larnace

Český fotbal může mít v Evropské lize tři týmy. Ke Slavií a Zlínu by se ráda přidala také Plzeň. Viktoria má poslední předkolo zajímavě rozehrané. Doma porazila AEK Larnaka 3:1 a večer se pokusí náskok uhájit v odvetě na Kypru

Tento článek je více než rok starý.

Larnaka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas Viktorie vyhrála 3:1

První zápas Viktorie vyhrála 3:1 | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě je pro nás tenhle zápas tak trošku zápasem podzimu, takže doufám, že ho zvládneme,“ nerad by plzeňský trenér Pavel Vrba zažil zklamání a sezónu bez Evropské ligy.

Fraška, rozhodčí měl vylučovat, stěžoval si Tvrdík. Nebrečte, reagovali fanoušci

Číst článek

Viktoria podobné zápasy v posledních letech, od začátku novodobé a úspěšné éry, převážně zvládala. „Z nějakých sedmi pokusů se nám to šestkrát podařilo tak doufám, že budeme úspěšní a navážeme na naše postupy,“ dodává si víru i díky zkušenostem z minulosti obránce David Limberský.

Trenér Pavel Vrba vede tým v kvalifikaci o evropské poháry zase po nějaké době, s týmem se dokázal před několika lety probít i do Ligy mistrů.

Teď v létě po návratu do Plzně mu tahle bitva nevyšla, další, poměrně dobře výsledkově rozehranou, o Evropskou, už nechce ztratit. A kvalifikační boje mají pro plzeňského kouče stále stejný a silný náboj.

„Já si myslím, že v tomhle se nic nemění. Každý rok, co hrajete o poháry, chcete hrát buď základní skupiny Evropské ligy nebo Champions League. Je jedno jestli to hrajete před šesti lety, nebo teď,“ popisuje své rozpoložení trenér.

Viktoria si doma vybudovala náskok, a tak „nepotřebuje" na Kypru vyhrát, hlavní je splnit cíl. „Budem šťastní, když vyhrajeme, ale potřebujeme postoupit, takže vyhrát venku není až taková priorita,“ říká obránce David Limberský.

Jak se bude Plzni dařit v Larnace v horkém a vlhkém klima, a proti odhodlanému soupeři, se dozvíte i na Radiožurnálu.  Z prvního poločasu, který začne v 18 hodin českého času, uslyšíte vstupy, druhý pak poběží celý v přímém přenosu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme