Zápas s Německem není vyprodaný. Skoro tři tisíce za lístek je možná moc, přemýšlí reprezentanti

Ani mistři světa tolik netáhnou. Kvalifikační utkání fotbalistů Německa proti Čechům není ani dva dny před výkopem vyprodané. Na internetovém rezervačním systému se dá koupit stále ještě zhruba 2000 vstupenek – ty nejdražší stojí téměř tři tisíce korun.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbaloví fanoušci

Čeští fotbaloví fanoušci | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Slušnou kulisu čeští fanoušci na předchozích domácích zápasech národního týmu vytvořili, plno ale nebylo na žádném z nich. Čekalo se, že teď s příjezdem hvězd Özila, Müllera, Kroose nebo Hummelse se to změní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč není zápas s mistry světa v Edenu vyprodaný?

„Myslím si, že tenhle zápas by měl být svátkem, když přijedou mistři světa a navíc v kvalifikaci o MS. My navíc potřebujeme bodovat a oni ještě nemají o postupu matematicky rozhodnuto. Je škoda, že se nebavíme o tom, že lidi mají problém sehnat lístek, než o tom, že není vyprodáno,“ lituje pro Radiožurnál před pátečním utkáním v pražském Edenu gólmanská jednička reprezentace Tomáš Vaclík.

„Viděl jste ceny?“ ptá seTheodor Gebre Selassie. „Tak já nevím, asi to lidem přijde drahé. Nemůžu říct, že se divím.“

Obránce Werderu Brémy totiž ví, jak někteří fanoušci na cenu vstupenek reagují. Sám je totiž pro své známé sháněl. „Kolikrát, když jsem lidem odpovídal, kolik to stojí, tak se mi ani neozvali zpátky.“

„Někdo to takhle nastavil, ale musím říct, že pokud bych byl normálně pracující člověk a měl vzít čtyřčlennou rodinu na zápas a dát za to 12 tisíc, tak bych si to asi rozmyslel,“ dodává Tomáš Vaclík.

Jde o zápas proti mistrům světa, reaguje STES

Tím, kdo ceny nastavoval, byla společnost STES, která zajišťuje marketing Fotbalové asociaci i reprezentaci.

„Pochopitelně je i v našem zájmu, aby kulisa v Edenu byla co nejlepší, aby fanoušci podpořili národní tým. Na druhou stranu je fotbal produkt jako každý jiný a ceny vstupenek musí být nastaveny v souladu s tím, že ten zápas je proti úřadujícím mistrům světa,“ vysvětluje generální STESu ředitel Martin Malík.

Na druhou stranu teď český fotbal neprožívá zrovna nejradostnější období. Kromě toho, že už jsou šance národního týmu na účast na příštím světovém šampionátu nízké, se Fotbalová asociace ocitla v krizi poté, co policisté ji i jejího bývalého předsedu obvinili v tzv. dotační aféře.

Z mladého sparťana viceprezidentem Juventusu. 'Grande Paolo' Nedvěd slaví 45. narozeniny

Číst článek

„Nepomáhá tomu nic, co se děje“ hořce se usmívá Theodor Gebre Selassie.

„Samozřejmě všichni víme, že postup na mistrovství světa je komplikovaný, takže myslím, že do zájmu se odráží aktuální sportovní výkonnost,“ reaguje Martin Malík.

STES podle Martina Malíka zároveň pracuje na tom, aby zbylé vstupenky přece jen udal, a jistě se shodne s přáním obránce Pavla Kadeřábka. „Doufám, že když nepřijde vyprodaný stadion, tak bude aspoň skoro zaplněný. Že nám fanoušci pomůžou a ukážou, že jsou dobří.“

Jak to bude nejen s atmosférou, ale především průběhem a výsledkem kvalifikačního zápasu ČR-Německo, se dozvíte v pátečním přímém přenosu Radiožurnálu. Stejně jako samotné utkání začne ve 20.45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme