Závěr Premier League: Dojemné loučení Terryho i Arsenal bez Ligy mistrů

O vítězství Chelsea v Premier League už bylo jasno, pohár ale hráči Blues převzali až dnes. Během zápasu se symbolicky ve 26. minutě rozloučili s Johnem Terrym. Sezona se příliš nepovedla Arsenalu, který po letech nebude hrát Ligu mistrů.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Terry a jeho spoluhráči s Chelsea přebírají pohár.

John Terry a jeho spoluhráči s Chelsea přebírají pohár. | Zdroj: Reuters

Ve 26. minutě se zápas první Chelsea s posledním Sunderlandem plánovaně zastavil. Před zápasem se zřejmě oba týmy domluvily, že pokud budou hosté v držení míče, zakopnou ho. Následovala rozlučka hrající legendy „Blues" Johna Terryho s číslem 26 na zádech.

Jeho spoluhráči mu během probíhajícího zápasu utvořili při odchodu ze hřiště čestný špalír, fanoušci zase rozvinuli choreografii „děkujeme za všechno."

Přehrát

00:00 / 00:00

Závěr Premier League probrali Jiří Hošek a Jaroslav Plašil

Premier League viděla i „loučení s otazníkem." Wayne Rooney odehrál za Manchester 88 minut a je otázkou, zda bude hvězdný útočník v dresu Rudých Ďáblů pokračovat. Pokud by v další sezoně měl hrát jinde, klub mu zřejmě uspořádá oficiální exhibici.

Arsenalu nestačila výhra 3:1 nad Evertonem a kdyby nebylo zakořenění Arséna Wengera nebylo tak veliké, jeho role v klubu totiž sahá daleko za hranice pouhého trenérství a manažerské práce, už by byl v průběhu sezony odvolán. Vedení klubu mělo připravené prodloužení spolupráce na další dva roky, nyní se jako nejpravděpodobnější jeví varianta, že Wenger zůstane na fixní dobu možná už jen jediné sezony.

Arséne Wenger. | Foto: Reuters

Sezona z pohledu „Gunners" nebyla vyloženě zpackaná, za týden čeká Arsenal ještě finále FA Cupu, tedy možná trofej. Londýnský klub skončil pátý se 75 body, vloni mu na druhé místo stačilo o čtyři body méně. Tým ale v soubojích proti slabším týmům působil až rozklíženým dojmem.

Velmi živo je i v zákulisí. Ruský miliardář Alisher Usmanov se v týdnu pokusil převzít majoritu v klubu, ale americký majitel na výzvu nereagoval, ale množí se hlasy, že klub potřebuje radikálnější řez.

Nejlepším střelcem Premier League se stal Harry Kane. Útočníkovi Tottenhamu se kdysi posmívali, po odchodu z Arsenalu prošel různými kluby, pak se stal ikonou Hotspurs. Říkalo se mu „One season wonder" – zázrak jedné sezony, teď ale září už třetí sezonu v řadě, vždy nasázel 20 a více gólů.

V minulých dvou dokonce posbíral víc než 25 zásahů, což se mu povedlo teprve jako čtvrtému v historii. Poslední týden měl snový. Leicesteru dal čtyři góly, dnes přidal hattrick do sítě Hullu.

Harry Kane | Foto: Reuters

Jiří Hošek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme