Zbrojovka Brno se připravuje na návrat mezi elitu. Rozpočet bude stejný, opory by měly zůstat

Prvoligový klub Zbrojovka Brno. Toto slovní spojení opět platí od momentu, kdy vedení fotbalových soutěží rozhodlo o zrušení letošní baráže mezi druhou a první ligou a rozšíření nejvyšší soutěže na osmnáct účastníků. Majitel dosud druholigové Zbrojovky Václav Bartoněk prozradil, že jeho klub se kvůli tomu vzdal zhruba osmi milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fortuna liga se v příští sezoně rozšíří na 18 týmů

Fortuna liga se v příští sezoně rozšíří na 18 týmů | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia | Zdroj: Profimedia

I když díky rozšíření bude hrát elitní soutěž, za marketingová práva dostane od Ligové fotbalové asociace stejně peněz jako o patro níž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Zbrojovka Brno se připravuje na návrat do nejvyšší soutěže. Více v příspěvku Davida Nekvindy

„Když něco chcete, tak musíte něco investovat. Tak jsem se na to při tom rozhodování díval já a moc dlouho mi to netrvalo,“ vysvětlil Radiožurnálu majitel fotbalové Zbrojovky Brno Václav Bartoněk. Jedním z důvodů byl i fakt, že klub usiluje o rekonstrukci stadionu v Srbské ulici.

„Neříkám, že hrát první ligu je nezbytně nutná podmínka. Ale opticko-psychologicky to má dopad do spousty míst, v té cestě je méně překážek,“ podotkl.

Toho, že bude mít problém s naplněním rozpočtu, se majitel fotbalové Zbrojovky neobává. Pro dvě druholigové sezony udržel Bartoněk stejný rozpočet, jaký měl klub v předchozích letech v nejvyšší soutěži. A stejnou sumu plánuje dát dohromady i nyní.

Dukla se Zbrojovkou mají jméno a stadion, do ligy patří, soudí část expertů o rozšíření ligy v příštím roce

Číst článek

„Tady se pět let pracuje s rozpočtem kolem sedmdesáti milionů na A-tým a dvacet milionů na mládež,“ upřesnil Bartoněk.

Skládání týmu tak, aby po sezoně mezi elitou opět nespadl do druhé ligy, má na starosti sportovní manažer Tomáš Požár. Ten shání hráče hlavně na kraj hřiště. Podobně důležité jako získat posily ale bude udržet dosavadní opory. Ostatní kluby prý mají zájem především o mladé ofenzivní hráče Antonína Růska a Ondřeje Pachlopníka.

„Ani si nemyslím, že ti hráči mají nějaký důvod teď odcházet. Konkrétně s těmito dvěma hráči jsme dva roky každodenně pracovali, abychom byli tam, kde jsme teď. Věřím tomu, že si to tady chtějí užít,“ není podle Požára Zbrojovka v situaci, kdy by musela kvůli plnění rozpočtu prodávat klubové odchovance, ze kterých se ve druhé lize stali tahouni týmu. A podobná role se od nich očekává i o patro výš.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme