Folprecht baví fanoušky hrou na kytaru. Na Kypru musí před cestou do obchodu poslat zprávu

Živí se tím, co umí nejlépe, tedy fotbalem. Jenže na hřiště se teď nedostane, a tak je z něj v posledních dnech spíš kytarista. Záložník kyperského Pafosu Zdeněk Folprecht každý den na dálku hraje pro své fanoušky. A protože už je v karanténě tři týdny, těch písní bylo celkem dost.

Nikósie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Folprecht se svými kytarami.

Zdeněk Folprecht se svými kytarami. | Foto: David Nyč | Zdroj: Český rozhlas, Český rozhlas Radiožurnál

Ještě že má Zdeněk Folprecht celkem široký hudební repertoár. Jeho fanoušci ho teď sice nemůžou sledovat na hřišti, ale denně ho vídají alespoň na instagramu. Obvykle sedí s kytarou na zahradě a vlastně právě takhle čeká na rozhodnutí vedení kyperské ligy o tom, kdy a jestli vůbec se ještě v téhle sezoně bude hrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Zdeněk Folprecht baví fanoušky na sociálních sítích hrou na kytaru. Více v příspěvku Davida Nyče

„Každý den se snažím nahrát kousek nějaké písničky. Udělal jsem na instagramu takovou výzvu, a i když jsem si myslel, že bude karanténa kratší, tak mě to zatím baví. Teď mám za sebou 24 nahrávacích dnů,“ řekl osmadvacetiletý záložník Radiožurnálu.

Na fotbal to zatím nevypadá, vždyť Folprecht může sotva přejít práh dveří svého domu, a ještě o tom musí informovat.

‚Budu první, kdo řekne, že už na to nemám.‘ Laštůvka během pauzy nezahálí a vyhlíží návrat na hřiště

Číst článek

„Ven můžeme jednou denně. Člověk napíše SMS zprávu, ve které uvede, proč chce opustit dům. Těch důvodů je asi osm, jsou očíslované, a my většinou píšeme dvojku, což je nákup potravin. Pak se napíše číslo pasu a poštovní směrovací číslo,“ popsal Folprecht.

Kdo ale sleduje i jeho další videa na sociálních sítích, možná mu tuhle karanténu i trochu závidí. Tráví ji totiž v teple, na slunci a u bazénu. I když i tam musí trénovat, a na facebooku se pro změnu pochlubil, jak dělá výpady vpřed – nejprve s činkou na zádech a pak se svým synem.

„Každé ráno vstaneme a jdeme s přítelkyní a s malým k bazénu. Já si udělám tak hodinový trénink, pak skočíme do vody a odpoledne trávíme na zahradě,“ nastínil svůj denní program záložník kyperského Pafosu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme