Útočník Ondrášek míří do Spojených států, v MLS bude hrát za Dallas

Útočník Zdeněk Ondrášek si jako třetí český fotbalista v historii zahraje v zámořské MLS. Z Wisly Krakov po vypršení smlouvy přestupuje do Dallasu. Klub o tom informoval na svém webu.

Krakov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V dresu Tromsø si Zdeněk Ondrášek zahrál i Evropskou ligu

V dresu Tromsø si Zdeněk Ondrášek zahrál i Evropskou ligu | Foto: Steven Paston | Zdroj: Reuters

Člen širšího kádru reprezentace oblékne stejný dres, jaký nosil v roce 2001 Luboš Kubík. V minulé sezoně hrál za Philadelphii Bořek Dočkal.

Od automatů do reprezentace. Zdeňku Ondráškovi pomohl odchod do zahraničí

Číst článek

„Zdeněk naváže na Luboše Kubíka, který v Dallasu v minulosti působil. Zdeňka si osobně vybral nový trenér Luchi Gonzalez a sportovní ředitel Marco Feruzzi, který za Zdeňkem osobně letěl do Krakova. Zdeněk bude oblékat dres se svým oblíbeným číslem 13. MLS je pro něho velkou výzvou,“ sdělil ČTK hráčův agent David Zíka.

Devětadvacetiletý rodák ze Strakonic v české lize nastupoval za České Budějovice. Přes norské Tromsö se před třemi roky dostal do Wisly Krakov, kde letos na podzim prožil nejlepší období kariéry. S 11 góly je druhým nejlepším střelcem polské ligy. Celkem dal v Polsku 20 ligových branek.

Ondrášek zaujal i reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého, který ho v listopadu zařadil mezi náhradníky a zvažoval jeho nominaci. V minulosti hrál i za národní tým do 21 let.

Dallas patří k tradičním celkům MLS, ale zatím čeká na titul. Za 23 sezon získal pouze pohár v roce 2016. V minulé sezoně skončil čtvrtý v Západní konferenci, ale v osmifinále play off vypadl s Portlandem. Žádný z hráčů nevstřelil za sezonu dvouciferný počet branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme