Sparta po porážce v derby odvolala trenéra Ščasného, v Opavě tým povede Horňák

Zdeněk Ščasný už není trenérem fotbalistů Sparty. Vedení klubu ho kolo před koncem základní části ligy kvůli špatným výsledkům odvolalo.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:34 25. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný, trenér AC Spata Praha

Zdeněk Ščasný, nyní už bývalý trenér Sparty | Foto: Filip Jandourek

„Situace po zápasech s Karvinou a na Slavii byla taková, že jsme museli udělat okamžité rozhodnutí. Dospěli jsme k tomu, že odvoláme trenéra, protože výsledky a předvedená hra byly velmi špatné,“ uvedl pro klubový web generální ředitel Sparty František Čupr.

Slavia byla ve všem lepší, uznal Ščasný. Fanoušci ho po pohárovém vyřazení znovu vyhání z klubu

Číst článek

„Samozřejmě jsme odehráli několik dobrých zápasů. Třeba vynikající výsledek s Plzní nebo se nám obecně na začátku jara dařilo otáčet zápasy, za což Zdeňkovi děkuji. Ale poslední zápasy nebyly dobré, mužstvu jednoznačně chyběl rukopis a koncepce,“ vysvětlil ředitel týmu.

V sobotu v posledním utkání základní části ligové soutěže povede mužstvo z lavičky dosavadní asistent Michal Horňák společně s kolegy ze stávajícího realizačního týmu. Sparta zajíždí do Opavy.

Skandování „Ščasný ven“ se z tribun na Letné ozývalo dlouho, jeho pozici ale definitivně zlomily poslední dva zápasy, ve kterých letenský tým dostal šest gólů. Nejdřív v sobotu překvapivě prohrál doma s Karvinou 1:3, ve středečním pohárovém semifinále v Edenu při derby ani nevystřelil na branku.  

Jednašedesátiletý Ščasný končí ve Spartě potřetí. Poprvé ji vedl na konci 90. let, kdy s ní získal dva tituly. Na Letnou, kde působil i jako hráč, se poté vrátil na jaře 2015 a dovedl mužstvo k druhému místu v lize a do čtvrtfinále Evropské ligy.

V září 2016 byl rovněž po prohře v derby odvolán a do klubu se o rok později vrátil jako sportovní ředitel. Z této role se po Hapalově odvolání přesunul zpět na lavičku.

48letý Michal Horňák je klubovou legendou. Se Spartou získal celkem 10 titulů, první tři ještě v Československé lize, ten jubilejní desáté pak v roce 2001. V realizačním kádru doposud působil jako asistent Zdeňka Ščasného. 

„Máme plán B, řešíme možné trenéry a uvidíme, jestli se dohodneme. Třeba přivedeme trenéra ještě během nadstavby, nebo to necháme až pro další sezonu. V takovém případě by tým (do konce nadstavby) vedl Michal Horňák,“ uvedl Čupr.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme