Zdravotní prohlídka dopadla dobře. Jednání kolem Schickova přestupu se znovu rozebíhají

Jeho příběh připomíná telenovelu o mnoha dílech, přitom jde o věc velmi citlivou pro kariéru talentovaného fotbalisty. Jednadvacetiletý český reprezentant Patrik Schick má za sebou nezdařený přestup do Juventusu, ale není vyloučené, že do některého velkého klubu z Janova přeci jen zamíří.

Janov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick na mistrovství Evropy do 21 let

Patrik Schick na mistrovství Evropy do 21 let | Zdroj: ČTK

Lékařská vyšetření totiž odhalila, že je naprosto zdravý, což předchozí prohlídka v Turíně zpochybňovala. Doktor Sampdorie Janov Amedeo Baldari potvrdil, že je Patrik Schick zcela zdravý a zapojí se do tréninku s týmem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Telenovela ohledně fotbalisty Patrika Schicka může pokračovat

Touto zprávou se zároveň znovu rozbíhají jednání s kluby, které mají o českého útočníka zájem. Pro kariéru mladého reprezentanta ale zřejmě nebude zásadní, ve kterém slavném klubu nakonec skončí. Jestli se bude jednat o Juventus, který z už skoro hotového přestupu kvůli zdravotním nesrovnalostem jednou vycouval, zda to bude milánský Inter nebo někdo další, není tak důležité.

Dovalil: Hlavně, aby hrál

Hlavní je herní praxe, kterou Schick ve svém působišti dostane. „Jeho vývoj se nesmí zastavit. Měl by jít někam, kde bude hrát,“ řekl Radiožurnálu Jakub Dovalil, někdejší úspěšný mládežnický trenér a nyní sportovní ředitel prvoligových Teplic.

Schicka si pamatuje ještě ze školských turnajů. Z doby, kdy ještě nemohlo být jasné, jak se svým talentem fotbalista naloží. „Už tehdy se projevoval dobře, ale bylo těžké určit, jestli se jeho talent rozvine,“ vzpomínal Dovalil. Klíčové podle něj bylo hostování v pražských Bohemians, kde dal v předloňské sezoně sedm gólů.

„Volil bych setrvání v Sampdorii a za rok věhlasnější tým.“

Jan Koller (Bývalý fotbalista)

„Prokázal, že má kvalitu. Hrát v top klubu ale vyžaduje být připraven nejen fyzicky, ale také psychicky. Když se mu tohle podaří, bude z něj dobrý hráč,“ pokračoval Dovalil.

Historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller si myslí, že by mu prospěla ještě jedna sezona beze změny: „Nemůžu za něj mluvit, ale volil bych setrvání v Sampdorii. Odehrát sezonu v základní sestavy, aby se stabilizoval a pak volit věhlasnější tým.“

Jakou variantu nakonec Schick zvolí, se ukáže v následujících dnech a týdnech.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme