Slávistky do semifinále Ligy mistrů nepostoupily, v Mnichově dostaly pět gólů

Fotbalistky Slavie Praha ani na třetí pokus nedosáhly na premiérovou účast v semifinále Ligy mistryň. V odvetě čtvrtfinále prohrály na půdě Bayernu Mnichov vysoko 1:5 a po domácí remíze 1:1 z minulého týdne přes favorizovaného soupeře nepostoupily. Za vršovický celek stejně jako v prvním duelu skórovala Kateřina Svitková.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichově Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalistky Slavie dostaly v Mnichově pět gólů

Fotbalistky Slavie dostaly v Mnichově pět gólů | Foto: Andreas Gebert | Zdroj: Reuters

Zatímco před týdnem v Edenu slávistky držely krok, v odvetě bylo rozhodnuto už během prvního poločasu. Pražanky 23 minut odolávaly náporu a pak třikrát během 17 minut inkasovaly. Nejprve dvakrát neubránily roh a poté před pauzou dostaly ještě jednu branku. Jedinou šanci hostujícího týmu v úvodní půli měla Svitková, kterou vychytala domácí gólmanka.

Šilhavého reprezentace se může elitě vyrovnat bojovností, proti Brazílii fungovaly vazby ze Slavie

Číst článek

O první porážce Pražanek v této sezoně Ligy mistryň už v poločase prakticky nebylo pochyb. Bayern, v jehož dresu po zranění znovu chyběla česká útočnice Lucie Voňková, s přehledem kontroloval vývoj a v 55. minutě se podruhé v zápase trefila Islackerová.

V 77. minutě se čestného úspěchu dočkaly Pražanky. Po střele do tyče doklepla míč do prázdné branky nejlepší česká fotbalistka minulého roku Svitková a navázala na gól z úvodního duelu. Poté se ještě prosadila domácí Roordová a se spoluhráčkami mohla po závěrečném hvizdu slavit první postup žen Bayernu do semifinále Ligy mistryň.

Slávistky postupem do čtvrtfinále vyrovnaly české maximum v soutěži. Vloni svěřenkyně trenéra Pavla Medynského mezi nejlepší osmičkou týmů vypadly s jiným německým celkem Wolfsburgem, v roce 2016 nestačily na Lyon. V minulosti se do čtvrtfinále jednou probojovala i Sparta, tehdy se však ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistryň:

Bayern Mnichov - Slavia Praha 5:1 (3:0)

Branky: 41. a 55. Islackerová, 24. Rolföová, 33. Leupolzová, 83. Roordová - 77. Svitková. První zápas: 1:1, postoupil Bayern.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme