Místo Zidana Lopetegui. Real Madrid nově povede současný trenér španělské reprezentace

Španělský velkoklub a vítěz posledních tří ročníků Ligy mistrů Real Madrid povede v následujících třech sezonách po Zinedinu Zidanovi Španěl Julen Lopetegui. Bývalý trenér portugalského Porta a současný trenér španělské reprezentace se k týmu připojí po mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julen Lopetegui

Julen Lopetegui | Zdroj: Reuters

Na začátku trenérské dráhy vedl jednapadesátiletý Lopetegui v roce 2003 Rayo Vallecano, odkud byl po 10 zápasech vyhozen a druholigové Rayo sestoupilo do třetí ligy. V letech 2008-2009 koučoval rezervní tým Realu Madrid - Real Madrid Castilla.

Zinedine Zidane na lavičce Realu Madrid: Celkem 9 trofejí, v průměru každých 97 dní jedna

Číst článek

Poté vedl španělské mládežnické reprezentace U19, U20 a U21. S týmem do 19 let získal zlaté medaile na Mistrovství Evropy hráčů do 19 let 2012 v Estonsku.

S týmem U21 byl úspěšný na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Izraeli, kde Španělé získali zlaté medaile po finálové výhře 4:2 nad Itálií.

V červnu 2014 se stal hlavním koučem portugalského klubu FC Porto. Působil zde do ledna 2016, nepříliš úspěšně, neboť FC Porto pod jeho vedením nezískalo žádnou trofej.

V červenci 2016 se stal hlavním trenérem reprezentačního A-mužstva Španělska, tým převzal po Vicente del Bosquem.

Po mistrovství světa v Rusku, kde Španěly ještě povede, nastoupí na lavičku Realu. Na ní nahradí pětačtyřicetiletého Zidana, který před dvěma týdny nečekaně skončil poté, co s Bílým baletem potřetí za sebou vyhrál Ligu mistrů.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme