První poločas rozhodl. Čeští fotbalisté prohráli se Severními Iry 0:2 a na MS určitě nepostoupí

Po první půli prohrával český tým už 0:2 po trefách Jonnyho Evanse a Chrise Brunta. V druhém poločasu už nedokázal výsledek změnit. Baráž o postup na mistrovství světa si tak už určitě nezahraje. Naopak Severní Irové ji mají už téměř jistou.

Belfast (Aktualizováno: 23:15 4. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Severních Irů po vstřelení první branky

Radost Severních Irů po vstřelení první branky | Zdroj: Reuters

Český tým byl rozhodně tím aktivnějším během první půle a víc také držel míč, ale dobrá obrana domácích nepustila Čechy do výraznější šance.

Naopak jejich první gól si připsal Johnny Evans ve 28. minutě. Severní Irové rozehrávali rohový kop a Marek Suchý ještě dokázal balón odehrát. Pak ho ale domácí vrátili zpátky do šetnáctky a hlavou se přesně trefil Jonny Evans.

Druhou branku přidal Chris Brunt, který proměnil přímý kop. Míč nasměroval kolem zdi přesně k tyči a brankář Vaclík ho neviděl.

„Těžko říct, čím to bylo. Neřekl bych, že jsme nesnažili, že tam bylo málo pohybu. Prostě někdy to takhle je,“ komentoval pro Radiožurnál obránce Theodor Gebre Selassie.

V druhém poločase se trenér Karel Jarolím rozhodl střídat. Nejdříve ze hřiště odešli Jakub Jankto a Ladislav Krejčí, které nahradili Josef Hušbauer a Jan Kliment. Po deseti minutách je následoval Filip Novák. Toho střídal Bořek Dočkal.

Čeští hráči se však opět nedokázali dostávat do šancí a obsadit pokutové území soupeře. Jediný rozruch před severoirským gólmanem způsobil Michal Krmenčík, který ale na centr od Hušbauera nedosáhl.

„Oproti minulé kvalifikaci na mistrovství Evropy, kdy jsme byli extrémně efektivní, kdy i z mála se ty góly daly, tak teď to tak nebylo. Opticky to možná vypadá, že máme víc ze hry, ale je to potom bez toho finále,“dodává Gebre Selassie

Češi si tak s jistotou nezahrají ani baráž o postup na mistrovství světa. Na tom se naposledy představili v roce 2006, kdy ho hostilo Německo. Poslední dva kvalifikační zápasy odehrají v říjnu proti Ázerbájdžánu a San Marinu

Severní Irové pak mají jistou účast v baráži, kterou zajišťuje druhé místo ve skupině. V té je ještě čekají souboje s Německem a Norskem.

Jarolím udělal oproti minulém zápasu s Německem jenom jednu změnu v sestavě. Na místě pravého záložníka byl místo Jana Kopice Ladislav Krejčí.

Mistrovství světa | Kval. skup. C
TýmZVRPSkóreB
1.Německo880035:224
2.Severní Irsko861116:219
3.Ázerbájdžán83148:1210
4.Česká republika823310:99
5.Norsko82158:16 7
6.San Marino80082:380

Kvalifikace MS 2018 ve fotbale:
Skupina C:
Belfast: Severní Irsko - ČR 2:0 (2:0)
Branky: 28. J. Evans, 41. Brunt. Rozhodčí: Orsato - Di Fiore, Manganelli (všichni It.). ŽK: J. Evans - Hušbauer, Kalas. Diváci: 18.167.

Baku: Ázerbájdžán - San Marino 5:1 (2:0)
Branky: 20. a 57. Ismajlov, 25. Abdullajev, 71. vlastní Cevoli, 81. Sadygov - 74. Palazzi. Rozhodčí: Dabanovič (Č. Hora).

Stuttgart: Německo - Norsko 6:0 (4:0)
Branky: 21. a 40. Werner, 10. Özil, 17. Draxler, 50. Goretzka, 79. Gómez. Rozhodčí: Mažeika (Lit.).

bor, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme