Zlatan pálí i na prahu čtyřicítky. Nestárnoucí kanonýr se po zranění uvedl gólem, teď se vrací do Ligy mistrů

Fanoušci ho znají díky akrobatickým gólům a suverénnímu vystupování. A také je udivuje, co dokáže předvádět jen pár dní před 40. narozeninami. Zlatan Ibrahimović zažil v neděli povedený návrat na hřiště po zranění – gólem pomohl AC Milán k vítězství nad Laziem Řím 2:0. A teď se vrací po čtyřech letech i na scénu věhlasné Ligy mistrů.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic | Foto: DANIELE MASCOLO | Zdroj: Reuters

Po hodině hry nastoupil ze střídačky a o pouhých sedm minut později už slavil. Švédský kanonýr dal po přihrávce před prázdnou bránu jeden z nejjednodušších gólů své bohaté kariéry a stal se nejstarším zahraničním střelcem v Serii A.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlatan Ibrahimovic brzy oslaví čtyřicáté narozeniny, stále ale patří mezi nejlepší útočníky světa. Více v příspěvku Mirka Vasiće

Zlatan Ibrahimović se vrátil čtyřech měsících po problémech s kolenem, které nakonec musel vyřešit operací. Pořád ale zůstává v dobré fyzické kondici, a to mu bude 3. října už 40 let.

Na tohle ale vůbec nemyslel, když v dubnu prodlužoval v Miláně smlouvu. Tenhle fotbalový showman o sobě totiž nikdy nepochybuje.

„Někteří lidé měli pochyby kvůli mému věku. Ale dokázal jsem jim, že na věku nezáleží. Všechno je to o hlavě, způsobu myšlení. Když si řeknete, že něco můžete udělat, tak to dokážete. Uvažuji jen nad tím, abych se pořád zlepšoval, na hranici možného,“ řekl Ibrahimović už dřív v interviewu pro klubovou televizi AC Milán.

Někteří jeho suverénní vystupování považují za přehnané. Sám ale říká, že pracuje hlavně pro tým.

„Motivuje mě vidět mladé hráče a jejich růst. Myslím, že tým i každý jednotlivec dobře chápou, co jsme museli podstoupit a obětovat, abychom byli na současné úrovni. Všechno je v hlavě,“ znovu zdůraznil Ibrahimović.

O víkendu proti Laziu znovu dokázal, že je mentálně velice silný. A ve středu to může potvrdit – jeho AC Milán se představí v úvodním duelu Ligy mistrů na hřišti Liverpoolu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme