Jankto skóroval v janovském derby, Ibrahimovic rozhodl nůžkami. Ronaldo ozdobil návrat dvěma góly

Reprezentační záložník Jakub Jankto se po týdnu opět trefil v italské lize. Jeho druhý gól v sezoně stačil Sampdorii v derby s FC Janov na remízu 1:1. Cristiano Ronaldo se vrátil po nákaze koronavirem a jako střídající hráč přispěl k výhře Juventusu Turín na hřišti Spezie 4:1. AC Milán zvítězil díky Zlatanu Ibrahimovicovi v Udine 2:1 a upevnil si vedení.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jankto.

Jakub Jankto. | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel Jankto střelou levačkou v 23. minutě, Sampdoria ale o vedení brzy přišla. Český fotbalista byl v závěru zápasu střídán.

AC Milán nastoupil k utkání tři dny po vítězství 3:0 nad Spartou v 2. kole základní skupiny Evropské ligy a na rozdíl od souboje s Pražany se tentokrát na výhru hodně nadřel.

VIDEO: ‚Já virus porazil, ale ty nejsi Zlatan.‘ Švédský útočník nabádá k zodpovědnosti a nošení roušek

Číst článek

Favorita poslal v 18. minutě do vedení Kessie, jenž se prosadil po Ibrahimovicově přihrávce. Udine však zkraje druhé půle srovnalo poté, co De Paul s přehledem proměnil penaltu.

Hosté si pak těžko vytvářeli šance a spasil je až další povedený Ibrahimovicův kousek. V 83. minutě si devětatřicetiletý švédský kanonýr před brankářem našel vysoký odražený míč a střelou přes hlavu ho dostal do sítě.

Připsal si už sedmý gól v této ligové sezoně. AC Milán napravil minulou domácí remízu 3:3 s AS Řím a z dosavadních šesti kol italské ligy popáté zvítězil.

Juventus otevřel proti nováčkovi skóre čtvrt hodiny po úvodním hvizdu, kdy se prosadil Álvaro Morata. Španělský útočník mohl po deseti minutách přidat i druhý gól, ale opět doplatil na ofsajd. Kvůli postavení mimo hru mu nebyly uznány tři branky ve středečním utkání Ligy mistrů s Barcelonou.

Spezia se proto dostala k vyrovnání, debutový gól v Serii A zaznamenal Tommaso Pobega. Za vyrovnaného stavu v 56. minutě přišel na hřiště Ronaldo a jeho přítomnost se ihned projevila. Pětatřicetiletý Portugalec po třech minutách skóroval z úniku za obranu. Druhou branku přidal v 76. minutě z penalty, mezitím se trefil i Adrien Rabiot.

Duel o druhé místo vyhrálo Sassuolo, které spolu s AC Milán a Juventusem ještě neprohrálo. Tři body hostům v Neapoli vystřelil z penalty Manuel Locatelli, pojistku přidal v páté minutě nastaveného času premiérovým gólem v italské lize Francouz Maxime López. Zisk 14 bodů v úvodních šesti kolech znamená pro Neroverdi klubový rekord.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Udine - AC Milán 1:2 (48. De Paul z pen. - 18. Kessie, 83. Ibrahimovic), FC Turín - Lazio Řím 3:4 (19. Bremer, 24. Belotti z pen., 87. Lukič - 15. Pereira, 49. Milinkovič-Savič, 90.+5 Immobile, 90.+8 Caicedo), Spezia - Juventus Turín 1:4 (32. Pobega - 59. a 76. z pen. Ronaldo, 14. Morata, 67. Rabiot), AS Řím - Fiorentina 2:0 (12. Spinazzola, 70. Pedro), Neapol - Sassuolo 0:2 (58. Locatelli z pen., 90.+5 López), Sampdoria Janov - FC Janov 1:1 (23. Jankto - 28. Scamacca).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme