‚Ta nula ze statistik musí zmizet.‘ Zlatan se vrací do reprezentace, Švédsko chce dovést až na MS v Kataru

Hvězdný fotbalista Zlatan Ibrahimovic si chce vybojovat nominaci na letní evropský šampionát. Devětatřicetiletý kanonýr AC Milán se vrátil do švédské reprezentace, se kterou se připravuje na úvodní zápasy kvalifikace mistrovství světa. Navzdory fotbalově pokročilému věku by si jeden z nejlepších útočníků poslední doby rád zahrál i za dva roky v Kataru.

Tento článek je více než rok starý.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimovic na odhalení jeho sochy 8. října 2019 v Malmö.

Zlatan Ibrahimovic na odhalení jeho sochy 8. října 2019 v Malmö. | Foto: Petter Arvidson | Zdroj: Reuters

Reprezentační dres naposledy navlékl před pěti lety, i přesto je Ibrahimovic se 62 góly suverénně nejlepším střelcem švédské historie. Na světových šampionátech si zahrál dvakrát, neskóroval na nich ale ani jednou, a právě to se do budoucna ještě chystá změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hvězdný Zlatan Ibrahimovic se vrací na mezinárodní scénu. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

„Nemůžu to takhle nechat, ta nula ze statistik musí zmizet. Nechci se dívat moc daleko dopředu, za rok mi bude už jednačtyřicet, ale jestli se budu cítit jako dnes, tak v Kataru nebudu chybět,“ řekl Ibrahimovic se sebevědomím sobě vlastním na pondělní tiskové konferenci.

Zatímco jiní fotbalisté si už v jeho věku užívají sportovního důchodu, hvězdný Zlatan dál trápí obrany soupeřů. V aktuální sezoně italské ligy je s patnácti góly nejlepším střelcem AC Milán.

VIDEO: ‚Já virus porazil, ale ty nejsi Zlatan.‘ Švédský útočník nabádá k zodpovědnosti a nošení roušek

Číst článek

„Hlava je někdy rychlejší než nohy, ale cítím se výborně a pokaždé, když jdu na hřiště, jsem jako malý kluk, co si poprvé kope s míčem. Kdyby záleželo na hlavě, neskončím nikdy. Nejsem stejný hráč jako dřív, ale pořád mám svou výkonnost,“ zdůraznil bývalý útočník Barcelony nebo Juventusu, který na tiskové konferenci vystupoval tradičně suverénním způsobem.

Jeden dotaz ale Ibrahimovice přece jen rozhodil. Při odpovědi na otázku, jak na jeho reprezentační návrat reagovali synové, rodák z Malmö nezadržel slzy.

Odjezd na sraz národního týmu byl emotivní, dvanáctiletý syn Vincent při loučení brečel, teď už je prý ale v pohodě. I on tak svému otci bude v dalších zápasech bezpochyby držet palce.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme