Ibrahimović v zápase s Kansasem vylepšil klubový rekord Galaxy, ve 25 zápasech dal už 26 gólů

Švédský kanonýr Zlatan Ibrahimović se blýskl potřetí v MLS hattrickem a vylepšil klubový rekord Los Angeles Galaxy. Po nedělním zápase proti Kansasu City, který schytal od Galaxy debakl 2:7, má sedmatřicetiletý fotbalista na kontě v této sezoně již 26 branek z 25 zápasů.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ibrahimović hraje v zámoří druhou sezonu. Klubový rekord překonal po 17 letech, v roce 2002 skóroval Carlos Ruiz čtyřiadvacetkrát. Ibrahimović, bývalá hvězda Ajaxu, Juventusu, Interu Milán, Barcelony nebo Paris St. Germain, se na Ruize dotáhl v 32. minutě, když z penalty nadvakrát vyrovnal na 1:1.

VIDEO: Ibrahimović úřadoval v MLS. Vstřelil hattrick a dirigoval výhru nad městským rivalem

Číst článek

Jeho střelu totiž gólman Kanasasu Tim Melia vystihl, ale míč vyrazil jen před Ibrahimoviće, který své zaváhání pohodlně napravil. Ve druhém poločase předvedl své umění fanouškům ještě dvakrát a hattrick dovršil pět minut před koncem opět střelou levačkou, tentokrát z hranice pokutového území.

„Výsledek naznačuje, že to bylo snadné, ale nebylo. Ve druhé půli jsme byli mnohem silnější a šance proměnili. To bylo klíčem k vítězství,“ řekl švédský útočník, jenž zaostává za nejlepším střelcem MLS Carlosem Velou z FC Los Angeles o dvě branky.

Galaxy vysokým vítězstvím ukončilo sérii čtyř zápasů bez výhry a v Západní konferenci je na pátém místě. Dallas s českým útočníkem Zdeňkem Ondráškem je čtyři kola před koncem základní částí těsně za postupovou sedmičkou týmů do play-off.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme