VIDEO: ‚Já virus porazil, ale ty nejsi Zlatan.‘ Švédský útočník nabádá k zodpovědnosti a nošení roušek

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic se po prodělané nákaze koronavirem zapojil do kampaně na boj proti pandemii a jako tvář oblasti Lombardie nabádá k zodpovědnosti. Kanonýr působící v místním velkoklubu AC Milán v reklamním videu svérázným způsobem apeluje na obyvatelstvo k používání roušek a dodržování bezpečnostních opatření.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Virus mě vyzval a já vyhrál. Ale ty nejsi Zlatan, neprovokuj virus. Používej svůj mozek, dodržuj pravidla: odstupy a roušku, vždycky. My zvítězíme,“ nabádá Ibrahimovic v nahrávce pořízené na výškové budově v lombardské metropoli Miláně.

Hvězdný kanonýr se nakazil na konci září a už tehdy to komentoval po svém. „Covid si troufl mě vyzvat. Špatný nápad,“ napsal tehdy na twitteru.

I tested negative to Covid yesterday and positive today. No symptoms what so ever. Covid had the courage to challenge me. Bad idea

16:49 – 24. 09. 2020

215796 1109446

Po dvoutýdenní karanténě a čtyřech vynechaných zápasech se pak vrátil na fotbalové trávníky ve velkém stylu a dvěma góly rozhodl milánské derby s Interem (2:1).

Dvakrát se pak trefil i v dalším ligovém utkání s AS Řím (3:3), ve čtvrtek nicméně v duelu Evropské ligy se Spartou neproměnil penaltu a už po poločase střídal. Italský celek přesto vyhrál hladce 3:0.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme