Modrić ukončil nadvládu Messiho s Ronaldem a získal Zlatý míč, nejlepším mladým hráčem je Mbappé

Poprvé po jedenácti letech nezískal Zlatý míč nikdo z dvojice Messi, Ronaldo. Z vítězství se radoval Chorvat Luka Modrić. Portugalský útočník skončil druhý a třetí byl Antoine Griezmann. Trofej pro nejlepšího hráče do 21 let získal Francouz Kylian Mbappé.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Modrić se Zlatým míčem

Luka Modrić se Zlatým míčem | Zdroj: Reuters

Luka Modrić je prvním chorvatským fotbalistou, kterému se podařilo toto ocenění získat. Záložník v květnu potřetí za sebou vyhrál s Real Madrid Ligu mistrů.

Zlatý míč i pro fotbalistky. Časopis France Football se rozhodl ocenit nejlepší hráčky

Číst článek

Dařilo se mu i letošním světovém šampionátu v Rusku, kde svůj tým jako kapitán dovedl až do finále. V tom chorvatský výběr podlehl Francii 2:4. Modrić už také vyhrál anketu pro nejlepšího fotbalistu podle FIFA.

Druhý po dlouholetém panování skončil Cristiano Ronaldo. Portugalec stejně jako Modrić vyhrál s Realem Madrid potřetí Ligu mistrů. V létě ale změnil klubové barvy a přestoupil do Juventusu. Na mistrovství světa skončil po prohře s Uruguayí v osmifinále.

Pomyslný bronz si odnesl Antoine Griezmann. Tomu se podařilo vyhrát s Atléticem Madrid Evropskou ligu a s francouzským výběrem vyhrál mistrovství světa. Na tom si připsal celkem čtyři přesné zásahy.

Až na pátém místě skončil Lionel Messi, který před tím ovládl anketu celkem pětkrát. V letošní sezoně se mu ale nedařilo. S Barcelonou skončil v loňském ročníku Ligy mistrů ve čtvrtfinále po vyřazení od AS Řím. Jako kapitán dovedl Argentinu na světovém šampionátu jen do osmifinále.

Nejlepším hráčem do 21 let se stává nepřekvapivě Mbappé, který byl jedním z důležitých hráčů francouzského výběru při mistrovství světa. Na tom dal útočník PSG čtyři branky a jednu z nich i ve finále proti Chorvatsku.

Historicky první vítězkou Ballon d’Or Féminin se stala hráčka Lyonu Ada Hegerbergová z Norska. Francouzský celek měl v nominaci celkem sedm zástupkyň.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme