Zlín bude hrát Evropskou ligu v Olomouci, stadion 'Ševců' nevyhovuje

Fotbalisté Zlína budou hrát základní skupinu Evropské ligy v Olomouci. Jejich stadion na Letné totiž svými parametry a zázemím neodpovídá mezinárodním kritériím. Sigma informovala o zapůjčení Androva stadionu "Ševcům" na dnešní tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín/Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrův stadion má kapacitu 12 500 diváků

Andrův stadion má kapacitu 12 500 diváků | Foto: Miroslav Kobza

Zlín po květnovém vítězství ve finále domácího poháru 1:0 nad druholigovou Opavou řešil, kde bude Evropskou ligu hrát, protože jeho stadion nesplňuje potřebné parametry UEFA.

V úvahu připadalo dějiště finále Olomouc či Uherské Hradiště, které leží podstatně blíž a kde "Ševci" v červnu získali Československý Superpohár díky vítězství nad Slovanem Bratislava. Nakonec zvítězila první varianta.

"Zlín bude oficiálně hrát skupinu Evropské ligy na Andrově stadionu. Oproti Uherskému Hradišti rozhodla zřejmě kapacita. Sigma z toho bude mít finanční přilepšení, půjde o normální pronájem," řekl na předsezonní tiskové konferenci sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

Zlín má jako jediný z českých pohárových zástupců jistotu účasti v základní skupině pohárů. Pomohlo mu k tomu vítězství Manchesteru United v minulém ročníku Evropské ligy, protože "Rudí ďáblové" se zároveň kvalifikovali do této soutěže i z Premier League, takže místo připadlo České republice. Zlín vstoupí do základní skupiny v září, soupeře mu teprve určí los.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme