Zlín uspěl v Superpoháru i přes menší diváckou podporu. Slovanu přijeli fandit fanoušci Brna

V Uherském Hradišti proti sobě stály nejenom týmy na hřišti, ale také jejich kotle v hledišti. Tím aktivnější byl slovenský doplněný i fanoušky Zbrojovky Brno, kteří přijeli podpořit Slovan. I přesto nakonec zvítězil Zlín v penaltovém rozstřelu 2:1 a odnesl si vítězství z prvního Československého superpoháru.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté FC Fastav Zlín slaví zisk Československého superpoháru

Fotbalisté FC Fastav Zlín slaví zisk Československého superpoháru | Zdroj: ČTK

Kotel zlínských, tedy domácích, byl rozhodně méně výrazný než ten bratislavský. V osmnácté minutě pak mohly propuknout oslavy, když hosté vedli po vlastním gólu Zlína. Ten korunoval celkovou převahu Slovanu během prvního poločasu.

Ve druhé půli ale domácí dokázali vyrovnat hru a v závěru po proměněné penaltě Beauguela i skóre. Tentýž hráč pak rozhodl i v rozstřelu.

Zlín se stal vítězem Československého superpoháru. Slovan Bratislava porazil až po penaltách

Číst článek

„Je to hrozně hořké, protože dojem z toho zápasu byl, že jsme byli lepší jak Zlín. Chyběl pojišťovací gól na 2:0, aby se to zlomilo. Ten jsme bohužel nedali, pak se to obrátilo proti nám," komentoval vývoj utkání český útočník ve slovenských službách Jakub Mareš.

Na hřišti sice druhých 45 minut běhal stále stejný počet hráčů, ale někteří ze slovenského celku jako by myšlenkami byli už někde u bazénu.

„Myslím, že fyzická síla nám nechyběla, ale že jsme druhý poločas prohráli v hlavách," uvědomuje si hlavní důvody porážky kapitán Slovanu Boris Sekulič.

Bratislavské poháněla vpřed i velká podpora fanoušků a to nejenom jejich. Kotel hostí totiž částečně zčervenal díky tričkům fanoušků brněnské Zbrojovky, kteří přijeli podpořit slovenský tým.

Zlín sice vybojoval historicky první Československý superpohár, ale oslav si příliš neužije. Vrací se totiž k tvrdému začátku letní přípravy.

„Tím, že jsme vyhráli trofej druhou během měsíce, tak nám to dává chuť do práce. Ta tvrdá práce pak přináší ovoce, takhle to musím brát," vidí vše realisticky kapitán Zlína Lukáš Pazdera.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme