Zlín zase prohrál venku. Srazil nás gól před koncem poločasu, lituje Vukadinović

Doma bodují, ale ze stadionů soupeřů si vozí nepříjemně vysoké porážky. Zlínští fotbalisté podlehli v Kodani 0:3, ve své skupině zůstali poslední a naděje na postup se jim výrazně zmenšila.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kodan_-_zlin_171103-114506_elev.jpg

kodan_-_zlin_171103-114506_elev.jpg | Foto: Mads Claus Rasmussen | Zdroj: Reuters

Zatímco doma - přesněji v olomouckém azylu - vybojovali zlínští fotbalisté proti Kodani remízu 1:1, v dánské metropoli jasně prohráli. Třígólovou porážku navíc už předtím schytali i na hřišti Lokomotivu Moskva. V čem vězí rozdíl mezi domácími a venkovními výkony nevědí ani sami hráči.

Byli jsme až moc nervózní, uznal kouč Šilhavý. Slavia Villarreal zatlačila až po přestávce

Číst článek

„Vůbec nevím, čím to je. Myslím, že jsme v Moskvě nehráli špatně, ale zaspali jsme začátek utkání a už bylo po zápase. Teď jsme hráli dobře, akorát jsme dostali gól ke konci poločasu. Škoda, tohle nás hrozně sráží,“ přemítá pro Radiožurnál zlínský ofenzivní záložník Vukadin Vukadinović.

Ani obránce Miloš Kopečný si nemyslí, že by se na Zlínu projevily nedostatek zkušeností s evropskými poháry nebo ostych před slavnějšími soupeři: „Myslím, že ani nejde o zkušenost. Kodaň nás minule podcenila. Teď dali góly, my ne, a tak zaslouženě vyhráli.“

Trenér Bohumil Páník zmínil rozdíl v hráčské kvalitě. S dodatkem, že kdyby byli zlínští fotbalisté lepší, hráli by ve větších klubech.

Problém s výsledky na hřištích soupeřů nemá Zlín jen v Evropské lize. Vždyť ve všech soutěžích vyhrál v této sezoně jen v třetiligovém Písku. V Kodani přitom dlouho držel krok a poprvé inkasoval až před koncem úvodního poločasu. Trefil se český obránce v barvách dánského mužstva Michael Lüftner.

„Určitě to nebylo snadné, první půlhodinu s námi Zlín držel krok. Připravovali jsme se na to, že budou aktivní a že nám budou znepříjemňovat hru, což se potvrdilo. Myslím, že je srazil až druhý gól na začátku druhého poločasu,“ míní Lüftner.

Zlín kvůli porážce přišel o reálnou šanci na postup. Z posledního místa ve skupině mu ani dvě výhry ve zbývajících zápasech v Tiraspolu a doma proti Lokomotivu Moskva stačit nemusí. „Pořád máme dva zápasy, takže se může stát cokoliv. Proč bychom to teď zabalili? Chceme si to užít a předvádět pěkný fotbal,“ nevzdává se ale Vukadinović, dokud existuje alespoň matematická naděje.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme