Změna ve fotbalové Jihlavě. Na lavičce skončil trenér Kopecký

Vedení fotbalové Jihlavy odvolalo trenéra Ivana Kopeckého a jeho asistenty Michala Zacha a Michala Kadlece. Nový kouč posledního celku ligové tabulky má být oznámen nejpozději na startu zimní přípravy, která začne 3. ledna.

Jihlava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvolaný trenér Jihlavy Ivan Kopecký

Odvolaný trenér Jihlavy Ivan Kopecký | Zdroj: ČTK

„Končícímu realizačnímu týmu děkujeme za jeho obětavou práci a nasazení, které bohužel nemělo odraz ve sportovních výsledcích a ani v předvedené hře," uvedl ředitel Vysočiny Jan Staněk na klubovém webu.

Příběhy 2017: Z přestupu do Juventusu sešlo, AS Řím dal za Schicka miliardu

Číst článek

„Tímto rozhodnutím, které pro nás není z lidského hlediska vůbec jednoduché, chceme též dát jasný signál k tomu, že jsme rozhodně nerezignovali na úspěšný sportovní výsledek jarní části," dodal.

Sedmačtyřicetiletý Kopecký se Jihlavy ujal v červnu, ale prvoligová premiéra se mu příliš nepovedla. Během podzimu získal v 16 kolech jen 10 bodů za tři výhry a jednu remízu při skóre 15:32. Jihlava přezimuje na posledním místě se ztrátou dvou bodů na čtrnáctou příčku zajišťující záchranu.

Vedení klubu, který se drží v nejvyšší soutěži šestou sezonu za sebou, chystá i další kroky. Konkrétní však zatím nebylo.

Změna realizačního týmu nebude jediným opatřením v klubu. Chystané kroky budou rozsáhlejší a dlouhodobější. Pozitivní či negativní výsledek sezony pak nebude mít na plánované širší změny vliv," uvedl Staněk.

Jihlava se postarala o sedmou trenérskou změnu v této ligové sezoně, z toho čtvrtou během zimní přestávky. V prosinci už ke změně sáhly Jablonec, Slavia a Liberec, kterému Jindřicha Trpišovského přetáhla právě Slavia. Na podzim změnily kouče také Brno, Slovácko a Karviná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme