PSG může přijít o nejdražší opory. Z reprezentačních zápasů odstoupili Neymar i Mbappé

Hvězdní útočníci Paris Saint-Germain Neymar a Kylian Mbappé nedohráli přípravné reprezentační zápasy. Neymar střídal pravděpodobně kvůli zranění třísel už v 8. minutě ve vítězném utkání Brazílie 1:0 proti Kamerunu. Francouzský mladík Mbappé šel z trávníku ještě před přestávkou duelu proti Uruguayi kvůli zraněnému ramenu. I mistři světa vyhráli 1:0.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar vydržel na hřišti jen pár minut

Neymar vydržel na hřišti jen pár minut | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Neymar začal grimasami dávat najevo, že něco není v pořádku, brzy po začátku utkání v anglickém Milton Keynesu. Když pak vyslal na branku Kamerunu střelu, zhroutil se na trávník a musel střídat.

Neymar: Kritika byla přehnaná. Jel jsem na mistrovství hrát, ne dostat nakopáno

Číst článek

Na hřišti ho nahradil Richarlison z Evertonu, jenž hlavou po rohu vstřelil krátce před pauzou jediný gól utkání.

Další starosti šéfům PSG přidělal zhruba o hodinu později Mbappé. Francouzský útočník dopadl špatně na pravé rameno a trávník Stade de France opouštěl také v bolestech. Zápas proti Uruguayi, jenž byl reprízou čtvrtfinále letošního MS, rozhodl v 52. minutě Olivier Giroud proměněnou penaltou za ruku.

Závažnost zranění obou fotbalových hvězd není známá, PSG ale možná přijde o své nejdražší opory. Podle webu transfermarkt.com jsou Neymar a Mbappé nejcennějšími hráči na světě. 

Nečekanou výhru 1:0 nad Walesem si připsala Albánie. Jedinou branku utkání vstřelil z pokutového kopu v 59. minutě někdejší hráč pražské Sparty a Slavie Bekim Balaj.

Nejdéle čekali fanoušci na gól v belgickém Genku, kde Itálie porazila USA díky brance střídajícího Mattea Politana ze čtvrté minuty nastavení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme