Fotbalista Beckham míří do Realu Madrid

Fotbalista David Beckham odchází po třinácti letech z Manchesteru United. Kapitán anglické reprezentace posílí od příští sezóny španělský velkoklub Real Madrid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Beckham by se měl představit v dresu svého nového zaměstnavatele 2. července na stadionu Santiaga Bernabeu, pokud úspěšně absolvuje lékařskou prohlídku. Podle stanice Marca by měl pobírat roční plat šest milionů eur (téměř 190 milionů korun) plus bonusy. Podle agentury Reuters dostane mistr anglické Premier League za kapitána národního týmu 35 milionů eur (asi 1,1 miliardy korun). Kontrakt by měl být definitivně uzavřen v červenci. Musí ho schválit předsednictva Manchesteru a Realu a záleží na finančních zárukách.

Beckham tak bude osmým nejdražším hráčem fotbalové historie. Nedostižným zůstává Francouz Zinedine Zidane, za kterého Real loni zaplatil Juventusu Turín v přepočtu zhruba 1,7 miliardy korun. Beckham stál přibližně jako Pavel Nedvěd, který loni posílil turínský Juventus, kam přišel z římského Lazia.

Z Realu Madrid zřejmě odejde Luis Figo, který tak uvolní Beckhamovi místo. Bývalý nejdražší fotbalista světa hraje na stejné pozici jako Beckham a podle internetové stránky soccerage.com vedení Realu prodá Portugalce do Interu Milán.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme