Fotbalisté Baníku Ostrava se vyhoupli na druhé místo tabulky Gambrinus ligy

V dohrávce 13. kola nejvyšší české fotbalové soutěže podlehla Mladá Boleslav ostravskému Baníku 0:2. Očekávaný duel o druhé místo Gambrinus ligy pro sebe Severomoravané rozhodli dvěma brankami během prvního poločasu. Ostravští fotbalisté nyní ztrácí na vedoucí Slavii Praha 4 body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá Boleslav - Baník Ostrava

Mladá Boleslav - Baník Ostrava | Zdroj: ČTK

Hostující trenéři museli těsně před výkopem utkání řešit nečekanou komplikaci. Během rozvičení se lehce zranil první gólman Petr Vašek a tak musela do branky týmová dvojka Antonín Buček. Na výkonu ostravského mužstva se však tato změna nijak neprojevila.

Úvod zápasu patřil Mladé Boleslavi. Domácí hráči si vypracovali už ve 2. minutě nadějnou příležitost, ale Papadopulos po Poláčkově centru hlavou minul. Po čtvrthodině tak udeřili hosté. Přetažený Otepkův centr z rohového kopu našel nehlídaného Mičolu, který nezaváhal. Baník si po zbytek první půle hlídal vývoj zápasu a nepouštěl domácí do blízkosti vlastní branky. Naopak na konci poločasu skóroval podruhé. Penaltu za faul na Svěrkoše bezpečně proměnil Otepka.

Druhá půle se odehrávala především ve středu hřiště. Ostravští pozorně bránili a nepouštěli domácí fotbalisty do soustavnějšího tlaku. Jedinou chybu defenzivy Baníku nedokázal potrestat v 60. minutě Papadopulos. Ten postupoval sám na hostujícího brankáře Bučka, kterému udělal kličku, ale následnou slabou střelu vykopl z brankové čáry obránce Řezník. Tečkou za utkáním byla červená karta pro ostravského Mária Ličku. Ten byl velmi přísně vyloučen po vzájemném tvrdém souboji s domácím Kalinou.

Po 13. kole figuruje na prvním místě Gambrinus ligy Slavia Praha se 30 body. Baník Ostrava ztrácí na druhém místě čtyři body, o další bod méně má třetí Mladá Boleslav. Na sestupových příčkách se nachází shodně s osmi body Viktoria Žižkov a Tescoma Zlín.

FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 0:2 (0:2)

Branky: 16. Mičola, 45.+1 Otepka z pen. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Filgas. ŽK: Janíček, Procházka, Mičola - Otepka. ČK: 88. Lička (Ostrava). Diváci: 4860.

Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (70. Táborský), Rajnoch, Sylvestre, Poláček (57. Kysela) - Papadopulos (78. Řezníček), Pecka. Trenér: Hapal.

Ostrava: Buček - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (79. Rajtoral), Otepka (90.+3 Pavlík), Galásek, Lička - Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme